12.6 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
demokratikus koalíciódkhomofóbiajobbikKözéletMAGYARORSZÁGpedofiltörvény

A Jobbik megszavazza a homofób pedofiltörvényt

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők után a Demokratikus Koalíció is jelezte, hogy nem részt a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvény parlamenti szavazásán, ami szerintük semmi másról nem szól, „mint az LMBTQ-emberek ellen uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről”.

A Jobbik ezzel szemben megszavazza majd a törvényjavaslatot. Indoklásként a párt sajtóosztálya az Alfahírnek elmondta, a Jobbik mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése. Szerintük ugyanakkor alapos a gyanú, hogy a kormány csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofil-botrányokat igyekeznek elpalástolni, valamint újabb olyan csapdákat csempésztek bele a javaslatba, ami próbálja megosztani az ellenzéket.

Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza. A választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne ha azokat a Fidesz a következő hónapokban –  különféle csűrés-csavarással –  „alkalmassá tenné” bármely magyar állampolgár megbélyegzésére.

Hangsúlyozták ugyanakkor, abban is következetes az álláspontjuk, hogy iskolákban –  amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás „népszerűsítése”.

Kapcsolódó
RTL Klub: Az új törvénnyel csak késő este, 18-as karikával lehetne bemutatni a Szomszédokat, a Jóbarátokat vagy a Harry Pottert

Szerintük a tervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot és az emberi jogokat,.

The post A Jobbik megszavazza a homofób pedofiltörvényt first appeared on 24.hu.

Related posts

Videókkal üzen a gyalázkodóknak a gyerekkorában összeégett férfi

MOCOHU

Mórahalmon csak nevetnek a kormány rettegős migránsvideóján

MOCOHU

A pápától a belügyminisztériumi osztályvezetőig mindenki rajongott Derrickért

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This