9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
angliaindiai mutánskoronavírusMAGYARORSZÁGnagy-britanniaNagyvilág

Aggasztó ütemben terjed Angliában a delta variáns

Aggasztó ütemben terjed Angliában a koronavírus delta-variánsa (az indiai variáns valójában), most már minden 10 betegből 9-et ez fertőz meg. A koronavírus repodukciós rátája 1,2-1,4 közé emelkedett, vagyis 10 megfertőzött további 12-14 embernek adja tovább a vírust. A delta variáns úgy 60 százalékkal hatékonyabban terjed, mint a brit variáns, és vizsgálatok szerint kétszer nagyobb eséllyel kötnek ki az ezzel fertőzöttek kórházban, mint a brit variáns esetében. Május elejére napi 2000 körülire esett az új fertőzöttek száma, de a delta variáns dominánssá válásával most már 8 ezer fölötti a napi esetszám, és beavatkozások nélkül június 21-re 15 ezer fölé kúszik a szám – sorolja a BBC cikke azokat a jeleket, amelyek mind arra utalnak, valamit tenni kell. Hiába is kapta meg már 29 millió felnőtt, a felnőtt lakosság 55 százaléka mindkét vakcinaadagot.

Márpedig az eredeti menetrend szerint június 21-én oldanák fel a meglevő korlátozásokat Angliában, így akkortól látogathatók lennének az éjszakai szórakozóhelyek, lehetne esküvőket, zenés és színházi programokat tartani.

Az ottani kormány azonban most azt veszi száma, hogy a korlátozásokat mégse  oldja fel, vagy nem ilyen ütemben. A legvalószínűbbnek egynégyhetes csúszás tűnik. Így a folytatódó oltások valamennyire képesek lennének visszafogni, lassítani a terjedés ütemét. Hétfőn lesz bejelentés.

The post Aggasztó ütemben terjed Angliában a delta variáns first appeared on 24.hu.

Related posts

Már látni, mikortól jöhet a 10 napos apaszabadság

MOCOHU

Sofőr nélkül grasszálhat majd az utakon az Apple elektromos autója

MOCOHU

Az Apple szerint ezek 2020 legjobb alkalmazásai

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This