13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
benzinbenzinárMAGYARORSZÁGNagyvilágnyersolajolajolajárüzemanyagüzemanyagár

Mennek tovább felfele a benzinárak, kétéves csúcson az olajár

Több mint kétéves csúcsra kúszott fel pénteken a kőolaj világpiaci ára, és már a harmadik egymást követő hetet zárhatja emelkedéssel, ami azokra a várakozásokra vezethető vissza, hogy az Egyesült Államokban, Európában és Kínában is élénkül az üzemanyagok iránti kereslet a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos feloldásával párhuzamosan, írja az MTI.

Pénteken kora délután az augusztusi határidős jegyzésekben az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 28 centes, 0,39 százalékos pluszban, 72,80 dolláron állt, míg a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónként 70,60 dollárba került júliusi szállításra, 31 centtel, 0,44 százalékkal nőtt az ár.

A Brent eddigi napi maximumán 72,93 dolláron forgott, ami 2019 májusa óta a legerősebb szint. A WTI pedig 70,80 dolláron 2018 októbere óta nem látott szinten is járt.

A Goldman Sachs amerikai befektetési nagybank elemzői arra számítanak, hogy nyáron a 80 dollárt is elérheti a Brent hordónkénti ára, mivel a Covid-19 betegség elleni védőoltási kampányok visszaszorítják a járványt és így erősítik a világgazdaság teljesítményének fellendülését.

Az olajár alakulását meghatározó tényezőkről itt olvashatják a cikkünket:

Kapcsolódó
Jobb, ha megbarátkozunk a gondolattal: nemsokára 450 forint fölé mehet a benzin átlagára

Nincs egy éve, hogy a nyersolaj világpiaci ára mínuszba ment, most meg 100 dolláros hordónkénti becslések is vannak. Mekkora üzemanyagár jön ki ebből idehaza?

The post Mennek tovább felfele a benzinárak, kétéves csúcson az olajár first appeared on 24.hu.

Related posts

Tesco csipszet és egy bio terméket hívott vissza a Nébih

MOCOHU

Hailey Bieber nadrágja olyan, mintha műgyepet tekert volna a két lábára

MOCOHU

Václav Klaus korábbi cseh államfő is részt vett a korlátozások elleni több ezres tüntetésen Prágában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This