14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
büntetéshatározati javaslatjakab péterkövér lászlóKözéletMAGYARORSZÁG

Kövér László oldalakon át magyarázza, miért kellett 9,6 millióra megbüntetnie Jakab Pétert

A házelnöknek azért kellett határozati javaslatot benyújtania, mert Jakab Péter a Mentelmi Bizottság után az Országgyűléstől kérte büntetése hatályon kívül helyezését. Kövér László hosszan (több oldalon át) ír arról, miért tartja jogosnak a Jobbik-frakcióvezető tiszteletdíját négyhavi összeggel (9 686 400 forinttal) csökkenteni a ficsúrozásért.

A fideszes politikus érvelése szerint Jakab Péter a korábbi figyelmeztetése dacára használta „a kirívóan sértő megszólítást”, majd őt is bírálta. Kövér László emlékeztetett rá, hogy az ellenzéki politikus visszaeső. ellene

a fegyelmi jogi rendelkezéseket sértő cselekményei miatt az Országgyűlés jelenlegi ciklusában immár negyedik alkalommal kerül sor jogkövetkezmény alkalmazására.

Jakab Péterrel ellentétben a házelnök továbbra is úgy véli, hogy  jogszerűen és arányosan szabta ki a büntetést. Szerinte döntésében politikai indokok nem motiválták. Kövér László tévedésnek tarta, hogy a tiszteletdíj-csökkentésének előfeltételei lennének.

Mint írta, ha az Országgyűlés határozati javaslatát elutasítja, azzal
döntését a büntetésről hatályon kívül helyezi, ha elfogadja, akkor Jakab Péter képviselő tiszteletdíja az általa megállapított mértékben csökken.

The post Kövér László oldalakon át magyarázza, miért kellett 9,6 millióra megbüntetnie Jakab Pétert first appeared on 24.hu.

Related posts

Így könnyíti meg az életünket az okosfűtés

MOCOHU

Nem érkezett meg a beígért oltóanyag, ezért nem tudnak oltani több fővárosi oltóponton

MOCOHU

Megalázó összegért is elvállalják a tanárok a nyári táboroztatást

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This