19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldegyenes beszédellenzéki összefogáselőválasztásMAGYARORSZÁGmárki-zay péterpolt péter

Márki-Zay Péter szerint a Jobbik és a DK együttműködése Karácsony Gergelyt gyengíti

Az ellenzéki előválasztás több aspektusát is bírálta Hódmezővásárhely polgármestere, MárkiZay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerda este.

Ezúttal sem árulta el, hogy melyik frakcióba ülne be jövőre a Parlamentben, ha mandátumot szerez, és nem ért egyet azzal, hogy az ellenzéki együttműködés pártjai arra kényszerítik a választáson induló civileket, hogy valljanak színt ebben a kérdésben. Kifogásolta továbbá, hogy néhány körzetben egyes pártok az esélyesebb jelölteket léptették vissza a kevésbé esélyesekkel szemben, és az egyfordulós előválasztás ötletével sincs teljesen kibékülve. Szerinte az előválasztás csökkentette volna az ellenzéki együttműködés természetellenességét, de az egyfordulós rendszer és a visszalépések ennek lehetőségét visszaszorítják.

A napokban volt már egy olyan megjegyzése, miszerint a Jobbik-DK összefogás a „füstös szobák” világához sorolható, és ezúttal is kifejezte aggodalmát, mert szerinte a Jobbik és a DK együttműködése összességében Karácsony Gergely pozícióját gyengíti. Az együttműködésben résztvevő pártok közül egyedül a Momentumnak hiszi el, hogy valóban el akarja számoltatni a Fideszt.

Márki-Zay szerint választást nem az ország fideszes egyharmada és nem az ellenzéki egyharmada dönti majd el, hanem a 30 százaléknyi bizonytalan szavazó, akik nem fognak elmenni választani, ha nem lesz a szavazólapon hiteles ellenzéki jelölt – itt az MSZP-s Tóth Csaba nevét említette, mint negatív példát.

A beszélgetésben elmondta továbbá, ha jövőre őt választják meg miniszterelnöknek, semmisnek fogja tekinteni a Médiatanács és Polt Péter kinevezését is, konkrétan kijelentené, hogy másnaptól nem Polt Péter az ország legfőbb ügyésze.

The post Márki-Zay Péter szerint a Jobbik és a DK együttműködése Karácsony Gergelyt gyengíti first appeared on 24.hu.

Related posts

Az NNK szerint mindenkit boncolni kell, aki az oltást követő egy hónapon belül halt meg

MO.CO.HU

Fehér Ház: az év végén elfogy az ukrajnai katonai támogatás kerete

MO.CO.HU

Egy kerékpáros közösség, amelyhez öröm tartozni/Kerékpáros közösséget épített egy autógyártó(x

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This