4.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
húzódásmagyar torna szövetségMAGYARORSZÁGsérülésSporttornavecsernyés dávid

„A válogatott krémje van kint, még sincs velünk masszőr” – kiakadt a legjobb magyar férfitornász

A várnai világkupa első selejtezőnapján, Mészáros Krisztofer két szeren, talajon és lólengésben, míg Schermann Bianka ugrásban kvalifikálta magát a döntőbe – számolt be minderről a magyar szövetség honlapja. A két Európa-bajnoki bronzérmével a jelenlegi magyar férfitorna legeredményesebb aktív versenyzőjének, Vecsernyés Dávidnak mindez azért nem sikerülhetett, mert, ahogy pénteki Instagram-bejegyzésében írja, a szerdai edzésen az egyik repülős elemben megsérült a bicepsze, és ez komoly fájdalmat okozott számára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dávid Vecsernyés (@davidvecsernyes) által megosztott bejegyzés

A lényeget a 30 éves tornász így foglalta össze: „Mivel masszőr nem utazott ki velünk a világkupára, így csak reménykedni tudtam, hogy a selejtező napjára valamivel jobb lesz. Sajnos nem lett jobb és a nagyobb sérülést elkerülve úgy döntöttünk az edzőmmel, hogy nem kockáztatunk és lemondjuk a versenyt. Az elmúlt 10 évben nem volt olyan, hogy versenyt mondtam volna le! Mérhetetlenül szomorú vagyok, dühös és csalódott…!”

Honlapunk telefonon elérte Vecsernyést, aki elmondta, a nyújtó elengedésénél a bal kezének bicepsze húzódott meg annyira, hogy nehezen tudta utána kiegyenesíteni a karját.

„Szerencsére szakadás nincs az izmomban, de mivel 85 kilós a testem, az elég magas szintű nyújtógyakorlatom közben óriási terhelés éri a karomat. Nem akartam a rásérülést megkockáztatni, nehogy az októberi világbajnokságra meghiúsuljon a felkészülésem”

Arra a kérdésünkre, hogy miért dühös, azt válaszolta:

A magyar válogatott krémje van kint, még sincs velünk masszőr, aki elsősegélyben tudott volna részesíteni. Biztos vagyok benne, hogy ha segítséget kapok, két nap alatt olyan szintre jut az izmom, hogy vállalni tudtam volna a versenyt.

Valóban elég nehezen magyarázható, hogy ebben a rendkívüli terheléssel járó, igazán sérülésveszélyes sportágban az évente átlagosan mintegy 800 millió forintos állami támogatásból működő

Magyar Torna Szövetség nem teljesíti alapfeladatát, a szakmailag elvárható minimumot, avagy nem biztosít forrást arra, hogy egy világkupaversenyen masszőr is utazzon a csapattal, aki segíthetné az élsportoló izomzatának megfelelő állapotban tartását, sérülés esetén pedig azonnali ellátását.

Kapcsolódó
Egy szupervonat sebességével jött szembe a valóság – nem lesz magyar férfi tornász az olimpián

A decemberi mersini torna Európa-bajnokság férfi csapatbronza után még csodát emlegetett a Magyar Torna Szövetség. Ehhez képest négy hónappal később a bázeli Eb-n olyan messze álltunk az olimpiai kvótaszerzéstől, mint a svájci város Tokiótól, így 1924 óta először nem jutott ki magyar férfi tornász az olimpiára.

A masszőr mellőzése a takarékosságon kívül egyetlen okkal magyarázható, de az is a szövetség versenyzőihez való hozzáállását minősíti: a 30 éves Vecsernyés és a férfiválogatott többi tagjának olimpiai indulására nincs esély, mivel 1924 óta először fordult elő, hogy magyar férfi tornász nem kvalifikálta magát a játékokra.

Kapcsolódó
Boncsér Krisztián: A magyar tornász csak egy kellék a szövetség fenntartásához

Az elmúlt három évben 17 magyar férfi tornász fordított hátat ilyen-olyan okok miatt a sportágának. A 22 éves, talajon ifjúsági Eb-bronzérmes versenyző a saját tapasztalatai segítségével világít rá a lehetséges okokra. Interjú.
Kálnoki Kis Attila további cikkei
  • Sportlövőbotrány: Sidi Péter vallomást tett, ami újabb kérdéseket vet fel
  • Hanga Ádám: A mi problémáink eltörpülnek ahhoz képest, ahogy a Covid az átlagemberek életére hatott
  • Lőrincz Tamás: Minden évben nyolcszor tíz kilót fogytam, az brutális

The post „A válogatott krémje van kint, még sincs velünk masszőr” – kiakadt a legjobb magyar férfitornász first appeared on 24.hu.

Related posts

Ha beledöglenek is, megmentik a világot

MOCOHU

Nem hozta meg a várt áttörést a foci-Eb a budapesti vendéglátásban

MOCOHU

Kézi-Eb: kikapott a magyarokat kiejtő Izland, meglepetéssel indult a középdöntő

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This