4.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bentlakásos iskolakamloopskanadaMAGYARORSZÁGNagyvilágőslakos

215 gyerek maradványait találták meg egy korábbi bentlakásos iskola területén Kanadában

215 gyerek maradványait találták meg egy korábbi bentlakásos iskola területén Kamloopsban, Kanada Brit Kolumbia tartományában. A Tk’emlups te Secwépemc törzs főnöke, Rosanne Casimir egy sajtóközleményben erősítette meg, hogy talajradarokkal találták meg a sírokat.

A törzsfőnök arról írt, hogy a Kamloops Indián Bentlakásos Iskolában történtekről sokan beszéltek, de nem dokumentálták eddig az ott megesett szörnyűségeket. A közleményben arról is szó van, hogy archeológusokkal, más tudósokkal és a szomszédos közösségek bevonásával közösen igyekeznek azonosítani az elhunytakat.

Az iskola 1890 és 1969 között működött bentlakásos intézményként, majd még néhány évig rendes iskolaként, mielőtt 1978-ban bezárták. Az ehhez hasonló bentlakásos iskolákról öt éve adtak ki egy 4000 oldalas jelentést, amelyben arról írtak, hogy több ezer őslakos gyerek halhatott meg ezekben az intézményekben a kegyetlen bánásmód következtében.

The post 215 gyerek maradványait találták meg egy korábbi bentlakásos iskola területén Kanadában first appeared on 24.hu.

Related posts

Megvan a Danyi-utód, a szerb kapitány lett az új siófoki kéziedző

MOCOHU

A lengyeleknek nem tetszik, hogy Merkel Lukasenkával tárgyalt

MOCOHU

Fucsovics legyőzte a Roland Garros korábbi elődöntősét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This