15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kínakoronavíruslaborMAGYARORSZÁGNagyvilágusa

Kína: amerikai laborból is kikerülhetett a koronavírus

Peking csütörtökön azzal vádolta meg Washingtont, hogy politikai célokra kívánja felhasználni a koronavírus eredetét vizsgáló kutatásokat, miután Joe Biden amerikai elnök előző nap utasítást adott az amerikai hírszerző ügynökségeknek, hogy kettőzzék meg erőfeszítéseiket a koronavírus-járvány eredetének feltárására.

Biden annak a lehetőségnek a vizsgálatát is kérte, hogy a kórokozó SARS-CoV-2-vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett ki. Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői februárban, a koronavírus első ismert felbukkanási helyeként ismert, közép-kínai Vuhanban folytatott vizsgálataik során arra a megállapításra jutottak, hogy “rendkívül valószínűtlen”, hogy a koronavírus laboratóriumból szabadult volna el.

Csao úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államokat “nem érdeklik a tények és az igazság”. A szóvivő, aki korábban a Twitter-oldalán is közzétett olyan elméletet, miszerint a koronavírust akár az amerikai hadsereg is behurcolhatta Vuhanba, csütörtökön arról beszélt, hogy a kórokozó amerikai katonai laboratóriumból is származhat. Úgy fogalmazott: „számos kétség merült már fel” a Fort Detricknél lévő laboratóriummal kapcsolatban, ezen kívül pedig – tette hozzá, – az Egyesült Államok még több mint kétszáz másik laboratóriumot működtet világszerte.

Csao hangsúlyozta: Washingtonban egyesek az őket a járvánnyal kapcsolatban terhelő felelősségről kívánják elvonni a figyelmet a „megbélyegzéssel és politikai manipulációval”. Aláhúzta: amennyiben az Egyesült Államok felkéri Kínát, hogy vegyen részt egy teljes körű vizsgálatban, úgy Kína is arra fogja kérni az Egyesült Államokat, hogy Pekinget követve engedélyezzen nemzetközi vizsgálatokat a saját területén.

The post Kína: amerikai laborból is kikerülhetett a koronavírus first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy hónap után leltek rá a nejlongubóba zárt holttestre

MO.CO.HU

Nyáron térhet magához a hazai szállodapiac

MO.CO.HU

Hifibe rejtett pokolgépet kaptak nászajándékba a menyasszony volt barátjától, a vőlegény meghalt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This