15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
falcofalco kc szombathelyférfi kosárlabda nb 1férfi kosárlabda nb ikosárlabdaMAGYARORSZÁGSportszolnoki olajszolnoki olaj kk

Család tragédiákkal megküzdve lett bajnok a Falco

Az alapszakaszgyőztes Szolnok hazai pályán kikapott a címvédő Szombathelytől szerdán a férfi kosárlabda NB I döntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, ezzel a Falco 3-2-re megnyerte a párharcot, és begyűjtötte fennállása harmadik aranyérmét, írta az MTI.

Kapcsolódó
„Anyázva fröcsögött az arcomba a csarnokban, az utcán meg barátilag köszönt”

Mi kell ahhoz, hogy valaki tíz éven át képes legyen megállni a helyét a nemzetközi kosárlabda darálójában? Mi az oka annak, hogy karrierje miatt példakép is lehetne, az elmúlt nyolc évben mégsem hívták be a válogatottba? Interjú a visszavonuló Lóránt Péterrel.

Az ötödik, mindent eldöntő csatát 10-5-tel kezdte a Falco, csakhogy a hazaiak Angelo Warner vezérletével egy 14-0-s rohammal fordítottak. A folytatásban egyik fél sem tudott meglépni ellenfelétől, percekig 22-22 állt az eredményjelzőn, ekkor a döntősorozatban a legtöbb pontot dobó Perl Zoltán technikai hibája borzolta a kedélyeket. Az alföldiek hat és fél perc alatt csupán három pontot hoztak össze, a nagyszünetben 29-29 volt az állás.

Térfélcsere után Benke Szilárd 13. pontjával kilenc ponttal elhúztak a vasiak (35-44). Gasper Potocnik, a Szolnok edzője időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, de Váradi Benedek 17. pontjával 55-42-re növelte előnyét a Falco. A 34. percben 65-47-re vezettek a vendégek, innen pedig már nem volt visszaút a tanácstalanul és sok hibával játszó Olaj számára.

A Szombathely 2008 és 2019 után harmadszor hódította el a magyar bajnoki serleget, a Vaol.hu szerint a szolnoki szurkolókat a rohamrendőröknek kellett megfékezniük.

„Nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy itt voltak, hogy támogattak minket. A segítségük nélkül nem sikerült volna győznünk. A legfontosabb meccseket megnyertük a Szolnok ellen! Büszke vagyok a csapatra, bizonyítottuk, hogy van erő, van tartás bennünk, hogy soha nem adjuk fel, hogy tudunk egymásért küzdeni.

Nehéz szezon van mögöttünk, megsínylettük a koronavírus-járvány, család tragédiákkal kellett megküzdenünk. De összetartottunk, támogattuk egymást

– nyilatkozta az M4 Sport kamerája előtt Váradi Benedek.

Férfi kosárlabda NB I, döntő, 5. mérkőzés

Szolnoki Olajbányász – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 53-74 (19-15, 10-14, 13-26, 11-19)
A párharc végeredménye: 3-2 a Szombathely javára.

The post Család tragédiákkal megküzdve lett bajnok a Falco first appeared on 24.hu.

Related posts

Egyre többször várható olyan extrém időjárás, mint a mai

MO.CO.HU

Ukrajna maga mögött hagyta a járvány csúcsát

MO.CO.HU

Korábbi versenytánc-partnere szerint Hilaria Baldwin álma mindig is az volt, hogy spanyolnak higgyék

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This