13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
álláskeresőitmMAGYARORSZÁGmunkaerő-támogatásmunkanélküliségtámogatásÜzleti tippekvállalat

Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást

Bodó Sándor hozzátette: a program mostanáig több mint tízezer ember munkába állását segítette, a támogatottak létszáma a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

Nyártól a program keretében minden, legalább egy hónapja regisztrált vagy 25 év alatti álláskereső könnyebben juthat újra munkához. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet.

A munkaadók az új feltételekkel álláskeresőnként összesen akár 600 ezer forint támogatásban is részesülhetnek. A felvett munkavállalót legalább 6 hónapig foglalkoztatni kell. A munkaadó vállalja azt is, hogy ebben az időszakban közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát.

A cég működésével összefüggő okból nem mondható fel a programba bevont, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya sem a támogatás ideje alatt – részletezte az államtitkár.

A támogatási lehetőségre folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapon érhető el.

The post Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást first appeared on 24.hu.

Related posts

A Győr kézise úgy érzi, az Eb-n sokkal nagyobb biztonságban lesznek

MO.CO.HU

Tolvai Reni plasztikáztatta a melleit

MO.CO.HU

Novák Katalin: Kezdik felismerni a pártok vezetői, hogy számukra is veszteség a kilépésünk

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This