6.9 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
balesetBelföldjóvátételMAGYARORSZÁGtata

Megszüntették az eljárást a maradandó sérüléseket okozó taxis ellen, 700 ezres jóvátételt fizetett

Tevékeny megbánás miatt megszüntette az eljárást a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a taxissal szemben, aki maradandó fogyatékosságot eredményező közúti balesetet okozott két évvel ezelőtt Tatán.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a taxis utast szállított 2019 április 13-án éjszaka Tatán. A taxi a Keszthelyi utca és a Május 1. út útkereszteződéséhez ért, ahol a gyalogos-átkelőhely előtt megállt. A gyanúsított a Május 1. útra kanyarodás megkezdése előtt észlelte, hogy a védett úton, a Május 1. út belső forgalmi sávjában közlekedik egy személygépkocsi, melynek hátsó ülésén a sértett ült.

A taxis rosszul mérte fel a közeledő  személygépkocsi távolságát, nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget az érkező gépkocsinak, hanem megkezdte a behaladást az útkereszteződésbe. Az érkező autós vészfékezett,  de ennek ellenére nekiütközött a taxinak. Az ütközés következtében az érkező személygépkocsi irányt változtatott, felhajtott a járdaszigetre, kidöntötte az ott kihelyezett „Kikerülési irányt” jelző közúti jelzőtáblát, ezt követően a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék árbocrúdjának ütközött.

Az érkező kocsi hátsó ülésén utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, az ágyéki csigolya törése miatt megműtötték. Az ágyéki gerincszakasz területének merevsége, mozgáskorlátozottsága miatt maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

A vétkes sofőr a baleset során szintén nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség közvetítői eljárásra utalta az ügyet, amelyben  700 ezer forintos jóvátételt fizetett a maradandó sérüléseket szenvedő embernek.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a törvényben meghatározott vétség vagy háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében – vagy azt megelőzően, de a közvetítői eljárás keretében született megállapodásban jóváhagyva – a sértett által elfogadott módon és mértékben jóvátette a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

Az elkövető a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette a sérültnek, ezért az ügyészség megszüntette az eljárást.

The post Megszüntették az eljárást a maradandó sérüléseket okozó taxis ellen, 700 ezres jóvátételt fizetett first appeared on 24.hu.

Related posts

Románia kipipálva, megvan a második siker a női kézi Eb-n

MOCOHU

Megvan a francia jobboldal jelöltje az elnökválasztásra

MOCOHU

Bodrogi Gyula: Mindenféle politikának távol kell maradnia a színpadtól

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This