14.8 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
charles leclercf1ferrariForma-1MAGYARORSZÁGmonacói nagydíjmonacói nagydíj 2021Sport

Kiderült, hogy Leclerc miért nem tudott rajthoz állni Monacóban

A kardántengelyagy meghibásodása miatt nem tudott rajthoz állni a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője, aki szombaton megnyerte az időmérő edzést hazai futamán, írta az MTI.

Kapcsolódó
Meghalt Max Mosley

A Nemzetközi Automobil Szövetség korábbi elnöke 81 éves volt.

Az olasz istálló közlése szerint a hiba az időmérőn történt baleset következménye volt. Miután az autót visszaszállították Maranellóba, a vizsgálatok során kiderült, hogy a baloldali agy károsodott, majd amikor Leclerc vasárnap bevett néhány kanyart a pályán, el is tört.

A 23 éves monacói pilóta a boxutcából kivezető körön jelezte rádión a csapatnak, hogy problémák vannak a versenyautójával, ezért lassú tempóban visszagurult a boxba. A Ferrari szakemberei átnézték a versenyző autóját, és arra jutottak, hogy Leclerc nem tud elindulni a futamon.

A pilóta szombaton megnyerte az időmérőt, az utolsó gyors körén azonban összetörte a Ferrarit, mivel a szalagkorlátnak ütközött. Az olasz istálló szakemberei ezután átvizsgálták a versenyautó sebességváltóját, de nem találtak komoly problémát, és nem cserélték ki az alkatrészt.

Leclerc helye ezért üresen maradt a rajtrácson, a futamot pedig a második kockából startoló holland Max Verstappen (Red Bull) nyerte.

The post Kiderült, hogy Leclerc miért nem tudott rajthoz állni Monacóban first appeared on 24.hu.

Related posts

Akinek tüdeje van, lehet tüdőrákos – November a Tüdőráktudatosság hónapja

MOCOHU

Meghalt Sas József

MOCOHU

Ezek a legnépszerűbb ingatlanok hazánkban és az EU-ban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This