11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belfölddkdobrev kláraelőválasztásgyurcsányozáskarácsony gergelyMAGYARORSZÁGválasztás 2022

Dobrev Klára: Csak Orbán Viktor lesz szomorú az előválasztás után

A DK miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjúban azt mondja, nem fontos, hogy a Fidesz azt mondja, az összes ellenzéki miniszterelnök-jelölt a férje, Gyurcsány Ferenc bábja. Dobrev Klára szerint ez csak azt jelzi, a „Fidesznek nincs új ötlete”, hiszen gyurcsányoztak az önkormányzati választásnál is, mégis az ellenzék nyert Budapesten, a „legtöbb vidéki nagyvárosban”.

Számított rá, hogy Karácsony Gergely elindul, arról nem tudott, hogy új mozgalmat is indít. Ezzel sincs baja, úgy véli, „minél több mozgalomban hallatják hangukat a civilek, annál nagyobb az esély a kormányváltásra”. Természetesnek tartja, hogy ő a „Sokak Magyarországával”, Karácsony Gergely a 99 százalékkal kampányol, hiszen ez a legnagyobb gond Magyarországon.

A Fidesz kormány hatalomgyakorlása miatt nagyon kevesen vannak, akik jól jártak az elmúlt években, de a többség küszködik.

Erről szól majd az ellenzéki pártok közös minimumprogramja.

Dobrev Klára szerint hiába szervezik ki a forrásokat, lesz mozgástér egy esetleges kormányváltás után. Azt nem árulja el, pontosan, miként akarják visszavenni  „az elrabolt vagyonokat”, visszaállítani a jogállami kereteket. Ezt politikusként, pénzügyi jogászként is lehetségesnek tartja.

Tudom, hogy a Fidesz rém okosnak tartja magát, ám azt nem tudja, hogy mi még okosabbak vagyunk.

A koalíciós kormányzás mindenképpen előnyös lenne az országnak, mert valójában nem Orbán Viktor „egyszemélyben kierőszakolt” döntései jelentik a kormányzást, hanem az, ha kompromisszumra jutnak a pártok, a szakszervezetek, a civilek.

Szerinte maga a NER a magyarázat az ellenzéki összefogásra. Dobrev Klára nagyon örülne, ha 2026-ban már egymás ellenfelei lennének a választáson. A mostani előválasztást egy futóversenyhez hasonlítja, ahol azért sem gáncsolják el egymást, hogy valóban a „leggyorsabb” győzzön. Neki később ugyanis már olyan futóval kell  versenyeznie, aki gáncsolni fog, kiássa vagy elmocsarasítja a salakot előttük a futópályán.

Kormányzóképesség, határozottság, tapasztalat, nemzetközi háttér.

Az EP alelnöke szerint ezek szólnak mellette. A többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltről sem mondana rosszat, de nála még az is  számíthat, hogy nő. Szerinte Magyarország ugyanis olyan empatikus, de kemény, határozott vezetőkre vágyik, mint Angela Merkel, Ursula von der Leyen. 

Az interjúban Dobrev Klára bírálja a közmédiát, a kormány sikerpropagandájáját és járványkezelését, majd jelzi, lehetetlen a Fidesszel a kompromisszum, mert

Orbán csak akkor érzi magát győztesnek, ha mindenki más a padlón van rajta kívül.

Ezzel magyarázza azt is, hogy az ellenzéki előválasztásnak csak győztesei lesznek. Ő győzelemre készül, oka a szomorkodásra pedig csak egy embernek lesz.

Ez a valaki pedig Orbán Viktor.

The post Dobrev Klára: Csak Orbán Viktor lesz szomorú az előválasztás után first appeared on 24.hu.

Related posts

„Aki jelentkezik oltásra, az 50 ezer forintot kap” – terjesztették a csalók Dombóváron

MOCOHU

Elutasították perújítást a Balla Irma-gyilkosság ügyében

MOCOHU

Kóbor macska támadt egy utasszállító pilótájára, kényszerleszállás lett a vége

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This