15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
felhőszakadásfutóversenykínaMAGYARORSZÁGNagyvilágpajjintermészeti csapás

172 futóból 20 meghalt egy kínai versenyen

Kínában többen meghaltak egy hegyi terepfutóversenyen a hirtelen megváltozott időjárási körülmények miatt.

Szombat délután legalább húsz versenyző meghalt és további egy eltűnt egy százkilométeres hegyi terepfutóversenyen, amikor felhőszakadás csapott le Északnyugat-Kínában, a Kanszu tartománybeli Pajjin város közelében lévő természetvédelmi területen tartott verseny résztvevőire.

A felhőszakadás jégesővel, fagyos esővel és szélviharral zúdult a verseny magaslati szakaszának 20. és 31. kilométere közötti részére.

A helyi önkormányzatok vészhelyzeti intézkedést vezettek be, több mint hétszáz mentőt vezényeltek az eltűntek megtalálására.

A hőmérséklet az éjszaka folyamán tovább csökkent, ami még inkább megnehezítette a keresését a terület bonyolult domborzati viszonyai között.

Százötvenegy versenyzőt sikerült biztonságba helyezni, öt indulót könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak kezelésre, állapotuk stabil.

A versenyen összesen 172-en vettek részt.

A természeti terület látványos, négymilliárd éves sziklaalakzatairól híres, gyakran használják filmek, televíziós műsorok helyszínéül.

The post 172 futóból 20 meghalt egy kínai versenyen first appeared on 24.hu.

Related posts

5 milliárdra pályázhatnak a gazdaságilag leszakadt térségek

MO.CO.HU

„Ne legyen már főbenjáró bűn elindulni egy választáson” – ellenzéki politikusok vitáztak Magyar Péterről, Karácsony Gergelyről és Vitézy Dávidról

MO.CO.HU

Dagad a botrány: doppingot tehettek a magyar sportlövő vitaminjába

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This