8.3 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
george floydhalálMAGYARORSZÁGNagyvilágrendőri brutalitástennesseewilliam jennette

Rendőrök földre nyomtak és kigúnyoltak egy haldokló férfit egy amerikai börtönben

Percekig küzdött a levegőért egy amerikai börtönben fogvatartott férfi, akit rendőrök és börtönőrök szorítottak arccal a földnek, amikor pedig segítségért könyörgött, kinevették, és gúnyosan azt mondták neki, „nem lenne szabad lélegezned”.

Az eset egy évvel ezelőtt – George Floyd halála előtt 19 nappal – történt a lewisburgi Marshall megyei börtönben, Tennessee államban, a 48 éves William Jennette halálát bemutató felvételek azonban csak most láttak napvilágot.

„Segíts, meg fognak ölni! Engedj el, különben meghalok ” – hallható a férfi  könyörgése az egyik börtönőr testkamerája által rögzített felvételen. A vádirat szerint a viaskodás közben a megbilincselt és földre szorított Jenette háromszor is jelezte, hogy nem kap levegőt, miközben összesen heten intézkedtek ellene.

A teherautósofőrként dolgozó férfit nyilvános drogfogyasztásért, megbotránkoztató viselkedésért és az intézkedés alatt tanúsított ellenállása miatt tartóztatták le. Szervezetében metamfetamint találtak, erősen hallucinált, a halála előtti napon többször is a zárka falába verte a fejét, és a megvádolt rendőrök elmondása szerint a halála napján is extrém módon engedetlenül viselkedett.

Noha az államügyészek több hónappal ezelőtt lezárták az ügyet, és a felülvizsgálat során sem indítottak büntetőeljárást a tisztek ellen, az áldozat lánya szövetségi polgári jogi pert indított az ötgyermekes apa halála miatt. Arra hivatkozik, hogy a halottkém jelentése szerint az akut kábítószer-mérgezés mellett a rendvédelmisek intézkedése nyomán fellépő fulladás is hozzájárult apja halálához, ami a testkamerás felvételekkel együtt szerinte bizonyítja, hogy a férfit meggyilkolták.

A jelentés szerint Jennette öt perccel azután halt meg, hogy a lábát a hátához hajlították, miközben a hátán térdeltek. Halála előtt a férfi állítólag több mint egy percig eszméletlen volt, az ellenőrzése helyett azonban az egyik őr megkérdezte másiktól, hogy jól van-e, mire az gúnyos megismételte a „nem kapok levegőt” mondatot,  megnevettetve ezzel kollégáját. A vád azt állítja, hogy amikor a férfit végül megfordították, a teste már lila és élettelen volt, csak ezután kezdték meg az újraélesztését.

The post Rendőrök földre nyomtak és kigúnyoltak egy haldokló férfit egy amerikai börtönben first appeared on 24.hu.

Related posts

Adele, Dua Lipa és Robbie Williams is megőrültek az angol válogatott győzelmétől

MOCOHU

Rekordszámú lakást ad át idén a Cordia(x)

MOCOHU

Oroszország elveszítette helyét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet vezető testületében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This