6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmilák kristófSportúszásvizes ebvizes eb 2021

Milák Európa-bajnoki csúccsal jutott elődöntőbe

Milák Kristóf toronymagasan a legjobb idővel jutott elődöntőbe 100 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon. A 200 méteren a Duna Arénában minden idők második legjobb eredményével győztes világcsúcstartó klasszis

50.64 másodperccel, Európa-bajnoki csúcsbeállítással, a mezőnyben egyedüliként 51 másodpercen belüli idővel ment tovább.

Ugyanebben a számban a pénteken 50 méter pillangón aranyérmes Szabó Szebasztián 51.66-tal ötödikként készülhet az esti programra, írja az MTI.

Kapcsolódó
Óriásit ment a 15 éves magyar úszó, ezüstérmes a 4×200-as gyorsváltó

Kapás Boglárka is kitett magáért, maga mögött tartotta a szám olimpiai- és négyszeres világbajnokát, Federica Pellegrinit.

Női 50 méter háton Burián Katalin és Szabó-Feltóthy Eszter is ott lesz az esti elődöntőben, méghozzá a harmadik (2:09.54) és negyedik (2:09.72 )idővel. A 16 esztendős Nyirádi Réka hatalmas egyéni csúccsal az ötödik leggyorsabbnak bizonyult ugyan, de a szabályok értelmében – mivel egy nemzetből csak ketten juthatnak tovább – búcsúzott.

Kapcsolódó
Burián Kata: Nemcsak engem, de a sportot is meggyalázták

A 2016-os riói olimpia előtt váratlanul, és mint kiderült jogtalanul kitették az olimpiai csapatból, aminek hatására éveken keresztül vívódott, magában kereste a hibát, depressziós lett. Interjú az olimpiára készülő Burián Katával.

Női 50 méter mellen Sztankovics Anna saját országos csúcsától mindössze négy századdal elmaradva, 31.09 másodperccel a 14. helyen jutott tovább.

A Németh Nándor, Bohus Richárd, Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni összeállítású 4×100 méteres vegyes gyorsváltó 3:28.00 perccel ötödikként jutott az esti döntőbe.

Női 50 méter pillangón és férfi 50 m gyors sem jutott tovább magyar versenyző.

The post Milák Európa-bajnoki csúccsal jutott elődöntőbe first appeared on 24.hu.

Related posts

Fél év házőrizet után otthagyta Oroszországot Navalnij sajtósa

MO.CO.HU

Danyi Gábor: Mélyen tudásunk alatt, szinte hit nélkül játszottunk

MO.CO.HU

Szlávik János szerint 2-3 millió beoltott ember még nem elég ok a nyitásra

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This