10.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
antitestfertőzéskoronavíruskutatásMAGYARORSZÁGNagyvilág

Egy kutatás szerint a fertőzés után 13 hónapig is jelen lehetnek az antitestek

Akár 13 hónapig is jelen lehetnek az antitestek az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) fertőzése után egy új kutatás szerint – írja az MTI.

A francia Strasbourg-i Egyetemi Klinika (CHU) tudósai csütörtökön tették közzé eredményeiket, a tanulmányt tudományos lapokban még nem publikálták. Egy május elején megjelent olasz kutatás szerint a koronavírus-fertőzés után legalább nyolc hónapig a vérben maradtak a semlegesítő antitestek.

A Samira Fafi-Kremer vezette friss strasbourg-i kutatásban több mint egy éven át követtek 1309 embert, akik közül 393-an már átestek a fertőzésen.

Az utóbbiak közül “egy évvel a fertőzés után 97 százaléknál voltak jelen a tüskefehérje elleni antitestek” (S-antitestek) – állt a CHU közleményében. (A koronavírus felszínén lévő “tüske” fehérjéje az eszköz, mellyel a vírus a megtámadott sejthez kapcsolódik.)

Azt is megállapították, hogy a fertőzés után 13 hónappal a szervezetben a tüskefehérje elleni antitestek koncentrációja lehetővé teszi az új koronavírus eredeti, valamint brit változatának semlegesítését, a dél-afrikai variánsét azonban nem.

A tanulmány kiemelte, hogy a védőoltások “megerősítik a variánsok elleni védelmet és szignifikánsan emelik” az antitestek szintjét.

The post Egy kutatás szerint a fertőzés után 13 hónapig is jelen lehetnek az antitestek first appeared on 24.hu.

Related posts

Felfedezte Justin Biebert, és most levezényelheti az amerikai pop keleti nyitását

MOCOHU

Az ajtócsengő buktatta le a férfit, hogy megcsalja a barátnőjét

MOCOHU

Tinédzserek fulladtak meg szilveszter éjjel Bosznia-Hercegovinában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This