12.6 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGmilák kristófSportúszásúszó ebúszó eb 2021vizes ebvizes eb 2021

Milák Kristóf minden idők második leggyorsabb idejét úszta kétszáz pillangón

Németh Nándor megdöntötte a férfi gyorsúszás százméteres országos csúcsát az úszó Eb szerdai döntőjében.

A magyar úszó nem rajtolt tökéletesen, féltávnál csak hetedik volt, de ezután hatalmas tempót diktálva negyedik helyre jött föl és 47.84-gyel másfél tizeddel javította a korábbi magyar rekordot, ami egy tizedre volt a bronzérmes időtől.

Időrendi sorrendben elsőként Kalmár Ákos ugrott medencébe a magyarok közül, aki férfi 1500 gyorson hatodikként végzett. A magyar úszónak nem volt sansza beleszólni a Romancsuk, Paltrinieri párbajba, ahogyan másoknak sem, de első Eb-döntőjén így is szépen helytállt. Kalmár a hetedik helyen haladt nagyjából ezer méterig, ahonnan ritmust váltott és apránként feljött a hatodik helyre.

Férfi hátúszásban nem sikerült ilyen jól a középdöntő, Kovács Benedek ötödik, Bohus Richárd hatodik lett az előfutamban. Mindketten 54 másodperc fölötti idővel zártak, ami kevésnek bizonyult a fináléhoz.

Hosszú Katinka és Kapás Boglárka viszont gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott 200 pillangón az előfutamában, így mindketten döntőbe jutottak. Kapás ráadásul a 2:07.25-ös idővel a teljes középdöntő legjobb idejét úszta.

Kovács Tamás / MTI Kapás Boglárka a nõi 200 méteres pillangóúszás elõfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

Ezt követően Cseh László középdöntője volt a következő magyar érdekeltségű futam, amelyben harmadikként ért célba 200 vegyesen. Ez a teljesítmény éppen elég volt a döntőhöz, a másik középdöntőben viszont

Kós Hubert szenzációsat úszva junior világcsúcsot jelentő 1:56.99-s idővel nyerte meg a futamot, sőt a fináléba jutott úszók között is ő volt a leggyorsabb.

Fábián Fanni 200 gyorson hetedikként zárta saját futamát, míg a 15 éves Veres Laura ötödikként zárt 1:59.50-s idővel a saját középdöntőjében. Egyikük sem jutott fináléba, de ha ketten visszalépnek bármilyen okból, Veres ott lehet a döntőn.

Ezután jött a legjobban várt futam, a férfi kétszáz pillangó döntője, amelyben Kenderesi Tamás és Milák Kristóf is medencébe ugrott. A kedden második leggyorsabbként végző Milák hatalmas lendülettel vetette bele magát a fináléba, az első 50 méteren még világcsúcson belüli részidővel fordult. Az utolsó hossznál egy másodperccel előzte meg az olasz Federico Burdissót, végül

Milák minden idők második leggyorsabb idejével, 1:51.10-s idővel lett Európa-bajnok. Saját világcsúcsától, az 1:50.73-s időtől sem volt távol, sőt az Eb-rekordot is megdöntötte ezzel.

Kenderesi bronzéremmel zárta a futamot.

The post Milák Kristóf minden idők második leggyorsabb idejét úszta kétszáz pillangón first appeared on 24.hu.

Related posts

444.hu: Forráshiány miatt nem adott a kormány támogatást a fogyatékos gyerekek napközijének

MOCOHU

Gelencsér Tímea sosem vetkőzne le kamera előtt

MOCOHU

Lehelet alapján kezelhetik az epilepsziás betegeket

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This