14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hamászizraelkonfliktusMAGYARORSZÁGNagyvilágpalesztin

Netanjahu: Nem zárható ki a leszámolás a Hamásszal

Az elrettentés sikertelensége esetén nem zárható ki a leszámolás a Gázai övezetet vezető Hamász palesztin mozgalommal – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán egy nagyköveteknek tartott tájékoztatón. Hozzátette: az izraeli kormány jelenleg „a kíméletlen elrettentést gyakorolja.”

Netanjahu beszélt arról is, hogy jelenleg a Hamász kapacitásait próbálják csökkenteni. Remélik, hogy gyorsan visszaállíthatjuk a nyugalmat. A kormányfő állította, hogy az izraeli kormányzat maximálisan mindent megtesz a civil áldozatok elkerülése érdekében.

Netanjahu megjegyezte, hogy Izrael nem kereste ezt az újabb konfliktust, az erőszak szerinte a palesztin választások elhalasztása miatt robbant ki. Május 10-e óta fokozódott az erőszak Izrael és a Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai között. A felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra, a támadásokban legalább 219 palesztin és 12 izraeli vesztette életét hivatalos adatok szerint. Az izraeli erők azt állítják, hogy olyan célpontokat támadtak, ahonnan rakétákat lőttek ki, valamint a Hamász raktárait, főhadiszállásait, vezetőinek otthonait és alagutakat vettek célba.

Egy magas rangú izraeli katonai tisztségviselő az AFP hírügynökség szerint már korábban jelezte: az ország vezetése tanulmányozza egy esetleges tűzszünet időszerűségét, ugyanakkor a Gázai övezet elleni offenzíva meghosszabbítására is készen áll.

Forrás: MTI

The post Netanjahu: Nem zárható ki a leszámolás a Hamásszal first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezért lehetett rücskös a magyar dinó képe

MO.CO.HU

Két hét alatt 351 földrengés volt Yellowstone-ban

MO.CO.HU

A koronavírus után új halálos járvány jelent meg Bolíviában

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This