14 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbűnügyjogerős ítéletMAGYARORSZÁGpécsrasszizmus

Jogerős ítélet született a jemeni egyetemistákat lemingránsozó és összeverő férfiak ügyében

Jogerősen is egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, illetve két év börtönbüntetésre ítélték, három-három évre felfüggesztve azt a két férfit, akik összevertek két jemeni egyetemistát az arab származásuk miatt. Ez azt jelenti, hogy a Pécsi Törvényszék lényegében helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság tavaly decemberi elsőfokú ítéletét.

A két egyetemista egy pécsi üzletház előtt sétálva beszélgetett, amikor két “skinhead, rasszista beállítottságú” fiatalkorú és társasága migránsoknak szólította őket, és azt mondta nekik, hogy “Migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

Kapcsolódó
„Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek”

Megtámadtak két hazánkban tanuló jemeni egyetemistát, acélbetétes bakanccsal rugdosták össze az egyiket.

Az egyik arab hallgató visszaszólt a társaságnak, hogy ezt máshogy is lehet. Erre az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja trágár szavakat használva a sértettekre támadt. Egyiküket fellökték, a másik férfit pedig acélbetétes bakanccsal megrúgták, és szintén fellökték. Az egyetemistáknak  végül sikerült elmenekülniük.

A rendőrség a két férfival szemben az egyetemisták bejelentése alapján intézkedett. A bíróság az elsőrendű vádlottat közösség tagja elleni erőszak miatt egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, a másodrendű vádlottat pedig két év börtönre ítélte ugyancsak közösség tagja elleni erőszak miatt.

A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság mindkét esetben három-három év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

The post Jogerős ítélet született a jemeni egyetemistákat lemingránsozó és összeverő férfiak ügyében first appeared on 24.hu.

Related posts

Van-e közünk hozzá, hogy mennyit zuhanyozik Mila Kunis?

MOCOHU

Ellopható egy árokásógép mázsás kanala?

MOCOHU

Terence Hill 22 év után befejezte leghíresebb sorozatát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This