6.3 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfideszkarácsony gergelyközösségi médiaMAGYARORSZÁG

A Fidesz napok alatt milliókat költött a közösségi médiában Karácsony Gergely lejáratására

A Facebook hivatalos nyilvántartása szerint május 15-e óta a Fidesz kétszer is kiemelte pénzért a Karácsony Gergely főpolgármestert lejáratni próbáló videót: eddig 1,45 milliót költve rá – írta meg a Népszava.

A lap szerint

összesen hét nap alatt majd 7 milliót költött reklámra a közösségi médiában a kormánypárt, ami ezen a felületen kiemelkedően nagy összegnek számít.

Mivel a közösségi oldal egyik specialitása, hogy viszonylag pontosan lehet célozni a hirdetésekkel, a statisztikákból kiderül, a film eddig több mint egymilliószor jelent meg, és elsősorban a fővárosi és a Pest megyei lakosságot érték el, ahol a felmérések szerint a kormányoldal rosszul áll. A lap szerint minden jel szerint a baloldal meglévő és potenciális választóit akarják elbizonytalanítani.

Karácsony Gergely főpolgármester szombaton jelentette be, hogy elindul az ellenzék miniszterelnök-jelölti előválasztásán. Bejelentése után máris ellepték a közösségi médiát azok az előre legyártott videók, amelyek azt sugallják: Karácsony Gergely valójában Gyurcsány Ferenc embere, a lejárató reklámokban feltűnik Soros György magyar származású amerikai milliárdos is, mint a „Gyurcsány-show producere”. A hirdetések finanszírozója a Fidesz, amely a Népszava szerint egy 2012 és 2014 között Bajnai Gordonnal szemben már alkalmazott és bevált taktikát alkalmaz.

A Népszava feleleveníti: a mostani fideszes akció kísértetiesen hasonlít az „Együtt tették tönkre az országot” feliratú plakátkampányra, amivel 2012-2013-ban az Együtt miniszterelnök-jelöltjét, Bajnai Gordont akarták „rátolni” szintén Gyurcsányra. Illetve a bohócos – „Nem érdemelnek több esélyt” című – plakátokra, amelyeken együtt szerepeltették Bajnait, Gyurcsányt Mesterházy Attila akkori MSZP-s kormányfő-jelölttel, illetve Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettessel, akit még 2009-ben vettek őrizetbe a BKV-ügyekkel kapcsolatban.

The post A Fidesz napok alatt milliókat költött a közösségi médiában Karácsony Gergely lejáratására first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezeket a neveket adták leggyakrabban a 2020-ban született gyerekeknek

MOCOHU

Schobert Norbi nem szereti, hogy öregnek látszik, mert belül 30-nak érzi magát

MOCOHU

Telex: új sportügyi főtanácsadója van Orbánnak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This