5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
capitoliumcapitolium ostromacoloradoÉlet-Stílusez pörögillegális vadászatkapitóliumkapitólium ostromaMAGYARORSZÁGpatrick montgomerypumavadászat

Pisztollyal lőtt pumát a Capitolium ostroma után letartóztatott férfi

A coloradói Patrick Montgomery-t a Capitolium január 6-i ostroma után letartóztatták, mert az épületet illegálisan megszálló csoport tagjaként részt vett az ostromban. Bizonyos feltételek teljesítése mellett szabadlábon várhatta volna a tárgyalását, de ezeket a feltételeket nem sikerült betartania. Ugyanis kiderült róla, hogy kézifegyverével megölt egy pumát a helyi erdőben, és azóta házi őrizetben várja tovább a tárgyalását – közölte a CBSNews.

A februárban kiszabott feltételek rém egyszerűek voltak: Montgomery-nek tiszteletben kellett volna tartania a szövetségi, az állami és a helyi törvényeket is a tárgyalásáig, amibe az illegálisan tartott fegyverek használata természetesen nem fért bele.

Május elejére azonban az FBI egyik tisztjének, Michael Timmermannek a tudomására jutott, hogy az egyébként hivatalosan is vadászattal és túravezetéssel foglalkozó Montgomery még márciusban, a 2020-2021-es helyi vadásszezon utolsó napján megölt egy pumát a pisztolyával egy állami területen található erdőben.

A történetet dokumentáló bírósági iratok szerint

Montgomery elítélt bűnöző, akinek tilos bármilyen lőfegyvert birtokolnia – beleértve a pisztolyokat is.

A férfi a vadászat után bevallotta az egyik parkőrnek, hogy megölt egy pumát a .357 Magnum típusú pisztolyával. Az őr ezután a szabályoknak megfelelően leellenőrizte Montgomery hátterét, így kiderült számára, hogy a vadász 1996-ban több rablást is beismert a bíróság előtt, szóval elítélt bűnöző.

Montgomery-t a priuszának ellenőrzése után felkeresték a vadőrök, akiknek elismerte, hogy elítélt bűnöző, de azt mondta, engedélye van rá, hogy vadászati céllal fegyvert tartoson magánál. Azonban ezt nem tudta megfelelő dokumentumokkal igazolni.

A bírósági iratokból az is kiderült, hogy a vadász már korábban is megsértette a helyi törvényeket a Capitolium ostroma és a tárgyalása közötti, szabadlábon töltött időben, korábban ugyanis azt is elismerte a park személyzetének, hogy a két kutyájával 17 kilométeren át üldöztek egy hiúzt, amit a hajsza lezárásaképp a kutyái megöltek. Ez pedig a helyi szabályok szerint ugyanúgy illegálisnak számít, mint amikor ő maga ölte meg a pumát.

Channing Phillips állami ügyész a bírósági papírokban így jellemezte a férfit és a Capitolium ostromakor tanúsított viselkedését:

Montgomery-ben nincs szemernyi tisztelet sem a bíróság döntései felé ugyanúgy, ahogy a Capitoliumot védelmező bűnüldöző szervek irányába sem volt benne semmi tisztelet január 6-án. Ahelyett, hogy békésen tüntetett volna, el akarta venni egy rendőr gumibotját, akit ezért leszorította a földre, ahol aztán mellkason rúgta a csizmájával. Miután a rendőr visszaszerezte a gumibotját, Montgomery felállt és mindkét középső ujjával bemutatott neki.

Montgomery márciusi illegális vadászata miatt a kormány és a férfi jogi képviselőinek közös akarata értelmében a férfit 24 órás házi őrizetbe helyezték, illetve a fegyverviseléstől és a vadászattól is eltiltották.

A Capitolium ostromában való részvétele miatt eredetileg tizenöt vádpontos, áprilisban összeírt bűnlajstroma az illegális vadászat (és az illegális fegyverviselés) miatt azóta újabb pontokkal bővült.

A januári akciója miatt július 28-án kell bíróság elé állnia, míg a márciusi vadászata kapcsán május 19-én tartanak meghallgatást.

The post Pisztollyal lőtt pumát a Capitolium ostroma után letartóztatott férfi first appeared on 24.hu.

Related posts

Saját anyját ölhette meg egy nő Óbudán

MOCOHU

Bizarr kezet találtak egy bálnában

MOCOHU

Lemondott Rátóti Zoltán, az SZFE rektora

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This