12.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egységes oroszországjulija volkovaközvélemény-kutatásMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz parlamentoroszországt.a.t.u.tatu

Putyin pártja cefetül áll Moszkvában, vidéken a fél t.A.T.u.-t is bevetik

Az orosz főváros lakosságának körében az elmúlt 2 év alatt 15 százalékra csökkent a szavazási hajlandóság a kormányzó Egységes Oroszország pártra. A biztos pártválasztók esetében ez az arány 28 százalék – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont hétfőn nyilvánosságra hozott felméréséből.

Az MTI hírében az áll, hogy a Levada szerint a választási esélyeket latolgatni – Oroszországban szeptember 19-én választják meg a parlament alsóházát – a biztos pártválasztók véleménye alapján érdemes. Közülük Moszkvában 28 százalék az Egységes Oroszországra, 19 százalék pedig a Vlagyimir Zsirinovszkij vezette, a liberális demokrata elnevezést viselő, de valójában konzervatív és nacionalista pártjára szavazna. A kommunisták 12 százalékot, a magát szociáldemokratának valló Igazságos Oroszország 11 százalékot, a liberális Jabloko pedig 8 százalékot kapna.

Visszaesés az élpártoknál, Tolsztoj és Navalnij a legnépszerűbbek

Az összlakosság körében a voksolási hajlandóság az Egységes Oroszország esetében az elmúlt két év alatt 25-ről 15 százalékra csökkent. A kommunisták 2019 áprilisában mért 12 százalékos népszerűsége 6 százalékra esett vissza. A liberális demokraták és az Igazságos Oroszország tábora gyakorlatilag változatlan maradt. Egyedül a Jabloko támogatottsága nőtt.

A politikusok közül a legnagyobb támogatást Pjotr Tolsztoj (Egységes Oroszország), valamint három ellenzéki, Alekszej Navalnij, Ljubov Szobol és Ilja Jasin élvezi. Ugyanakkor a börtönbüntetését töltő Navalnij az első helyen áll az elutasítottság szempontjából.

A főváros lakosainak 21 százaléka biztos benne, hogy elmegy szavazni, további 17 százalékuk pedig hajlik a voksolásra. 20 százalék biztosan nem fog megjelenni az urnánál, 17 százalék pedig hajlik a távolmaradásra. A felmérésből az is kiderült: a moszkvaiak 56 százaléka nem tudja, hogy mikor lesz a parlamenti választás.

Itt a t.A.T.u

A 444 szúrta ki az orosz valóságban, hogy a 2000-es évek elején berobbant orosz popduó, a t.A.T.u egyik tagja, Julija Volkova eközben az Egységes Oroszország színeiben elindul Ivanovo városában a választásokon. Alekszandr Kinev politikai elemző szerint a választásból karnevált akar a kormánypárt az ilyen jelölésekkel csinálni, no meg elterelni a figyelmet többek közt Alekszej Navalnij bebörtönzéséről.

The post Putyin pártja cefetül áll Moszkvában, vidéken a fél t.A.T.u.-t is bevetik first appeared on 24.hu.

Related posts

Már az orosz állami tévében is a háborút kritizálják

MOCOHU

Néhány hónap alatt több ezer Airbnb-lakás tűnt el Budapestről

MOCOHU

Orbán Viktor szerint a munka akkor jó, ha tisztességesen megfizetik

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This