12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldfigyelmeztetésholnapi időjárásidőjárásjégesőMAGYARORSZÁGriasztásszélviharveszélyjelzészivatar

Durva idő jön, egymást érik a veszélyjelzések

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt. Az érintett területeken fő veszélyt a villámlás jelent, de viharos szél, jégeső is előfordulhat. (A riasztások által érintett járásokat egy folyamatosan frissülő térképen lehet követni.)

Hétfőre háromféle figyelmeztetés él. Nagyjából a déli óráktól egyre több zivatarra lehet számítani, a déli, délkeleti megyékben heves zivatarok is előfordulhatnak. Öt megyére másodfokú, narancssárga veszélyjelzés érvényes.  

Több helyen lehet 15-20 millimétert elérő, meghaladó mennyiségű eső, de a Dunántúli-középhegységben, Pest, Nógrád, Heves megyében a 30 mm-t is meghaladhatja a csapadék.

Az intenzívebb gócokban jégeső és viharos (általában 60-80 km/órás) szél is lehet, az északnyugatira forduló szél a nap első felében a Dunántúlon, délután a középső országrészben több helyen viharossá fokozódik.

Kedden a délelőtti óráktól a nyugati, délnyugati megyékben van esély zivatarokra, amelyeket lokálisan intenzív csapadék (10-20 mm), viharos szél (60-70 km/óra) és jégeső kísérhet. Keddre a szél és a zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést.

The post Durva idő jön, egymást érik a veszélyjelzések first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2022.03.06.

MOCOHU

A szicíliai egyház lépett: kitiltották a keresztszülőket a keresztelőkről a keresztapák földjén

MOCOHU

Ukrán kormányzó: Orosz csapás érte Harkiv megyét, áldozatok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This