13.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdaságMAGYARORSZÁGnehéz kő kft.orbán győző

Orbán Győző 800 milliós haszonnal adhatta el egyik cégét

Karcsúsodott az Orbán-család cégbirodalma, ugyanis a négy cégből álló céghálóból a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző eladta az egyik kizárólagos tulajdonában álló cégét, a Nehéz Kő Kft.-t – vette észre a társaság cégkivonatában az Mfor.hu. A 2008 januárjában bejegyzett céget a kormányfő öccse, Orbán Áron alapította.

A jól prosperáló társaság nem kevés pénzért cserélt gazdát – ezt már a cégbírósági dokumentumokból tudtuk meg. A leadott papírok alapján a vételár kereken 750 millió forint volt (bruttó összeg). A 750 milliós vételárból 644,1 millió forintot utaltak át a kormányfő édesapjának, 105,9 millió forint pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak ment közterhek címén.

A tisztán 644,1 millió forint vételár mellett még az osztalékra is igényt tart Orbán Győző. A dokumentumok szerint ez bruttó 185,7 millió forint, ami után szintén adózni kell, így tisztán 156,3 millió forint maradhat az osztalékból.

A dokumentumokban szereplő adatok és az adózási jogszabályok alapján adódó számokat összeadva összesen tehát 800,4 milliós jövedelem adódik, amiből arra lehet következtetni a portál szerint – mivel nem tudni, milyen tételek változtathattak még az összegen –, hogy a miniszterelnök édesapját 800 millió forint körüli összeg illethette meg.

A cég nem került nagyon messze az Orbán-családtól, 2021. április 16-ától kezdődően a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. lett a tulajdonos, aki át is nevezte a társaságot FuvarozNak Kft.-re. A NAKK létrejötte egyébként szintén Orbán Áronhoz köthető, a céget még 2016-ban alapította Bihari Lajossal közösen, aki mára egyedüli részvényese lett a cégnek. Róla azt írta korábban a G7, hogy a MÁV-nál töltött be különböző vezető gazdasági pozíciókat, emellett minden bizonnyal az Orbán-család bizalmi embere is, hiszen 2016-tól kezdődően ő a most eladott Nehéz Kő Kft. ügyvezetője is.

Kiemelt kép: Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné és édesapja, Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort.

The post Orbán Győző 800 milliós haszonnal adhatta el egyik cégét first appeared on 24.hu.

Related posts

Itt vannak az új iPhone-ok magyar árai

MOCOHU

Szlávik János: Nem zárható ki, hogy a koronavírus legújabb mutációja már jelen van Magyarországon

MOCOHU

Agrárminiszter: kiszámoljuk, mennyi pénzzel károsította meg a magyar gazdákat Bige László

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This