15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
adóbevallásGazdaságMAGYARORSZÁGmájus 20.navszjaszjabevallás

Indul a végső visszaszámlálás az adóbevallásnál

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető webes felületen – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye. Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása.

Május elejéig több mint 400 ezer KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosító) nem rendelkező adózót értesített a NAV postán a bevallási tervezettel kapcsolatban. Tanácsos átnézni a papíralapú tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.  A KAÜ-azonosítóval rendelkezők az eSZJA felületen tekinthetik meg, és szükség esetén szerkeszthetik az szja-bevallás tervezetet szintén május 20-áig.

Ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz meg kell adni bankszámlaszámot vagy postacímet, attól függően, hogy az adózó miként szeretné megkapni az összeget. A rendelkező nyilatkozatok (önkéntes pénztárak, nyugdíj-előtakarékossági számla, nyugdíjbiztosítási szerződés) esetében az átutaláshoz a pénztár, szolgáltató, nyugdíjbiztosító nevét, adószámát, bankszámlaszámát kell feltüntetni.

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok hívják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon, ahol a hivatal munkatársai május 17. és 20. között 8 óra 30 perctől 20 óráig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

Részletesebb információkat ebben a cikkünkben talál az szja-bevallással kapcsolatban:

Kapcsolódó
Itt az adóbevallási hajrá, mutatjuk, mire figyeljen

A NAV által elkészített adóbevallási tervezeteket május 20-áig lehet módosítani.

The post Indul a végső visszaszámlálás az adóbevallásnál first appeared on 24.hu.

Related posts

Ketten ugrottak a mélybe a tizenkettedik emeletről a tűz elől

MO.CO.HU

Kelbimbót rendelt a Tescótól, kelbimbót hoztak ki, mégis félreértés történt

MO.CO.HU

Hónapokat kell várni Kínában a válás előtt: az új szabály miatt 70 százalékkal kevesebben akarnak válni

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This