11.7 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alkoholkvízMAGYARORSZÁGSzórakozás

Kvíz: többet tudsz az alkoholról, mint egy átlagos magyar? (x)

„Öröm látni, hogy a tudatos alkoholfogyasztást támogató globális DRINKiQ kampányunkban eddig már több mint tízezren vettek részt Magyarországon. A 10 kérdésből álló kvízünk kitöltői átlagosan 6 helyes választ adtak, 90 százalékuk érezte úgy, hogy a kitöltés után több tudással rendelkeznek. Megfelelő tájékoztatással és figyelemfelhívással sokat tehetünk a tudatosabb és mértékletesebb alkoholfogyasztási kultúra megteremtésért” – mondta Pais Mónika, a Diageo budapesti multifunkcionális kompetencia központjának vezetője.

Sörre bor, bármikor…. Valóban?

A mondás sokaknak ismerős lehet. A közhiedelemmel ellentétben azonban az alkohol az alkohol, mindegy, hogy sör, bor vagy szeszes ital formájában fogyasztjuk.

A kvízkitöltők kétharmada úgy gondolta, hogy gyorsabban az alkohol hatása alá lehet kerülni, ha keverik a különböző szeszes italokat.

„A hatás attól függ, hogy hány egységnyi alkoholt iszol, és nem attól, hogy milyen formában. Egy egységnyi adag szeszes ital ugyanannyi alkoholt tartalmaz, ami általában 10 gramm körül van. A máj átlagosan egy óra alatt képes lebontani ezt az alkohol mennyiséget.” – magyarázza Mónika.

Az alkohol nem gendersemleges

Minden ötödik ember úgy gondolja, ha egy azonos súlyú férfi és nő ugyanolyan mennyiségű alkoholt fogyaszt, egyformán érzik annak hatását.

„Ez számomra is egy becsapós kérdés volt, nem gondoltam volna, hogy biológiai okai vannak, hogy a nők hamarabb megérzik az alkohol hatását, mint a férfiak. Ezen keresztül megtanultam, hogy valójában egy alkohol-dehidrogenáz (ADH) nevű enzim okozza ezt, a nők szervezete egyszerűen kevesebb ADH enzimet tartalmaz, így, ha a férfiakkal azonos mennyiségű alkoholt isznak, erősebben érzik a hatásait” – emelte ki Pais Mónika.

Zérótolerancia, ha kiskorúakról van szó

A kvízt kitöltők 15%-a szerint a gyerekeknek szabad egy kevés alkoholt inniuk, hogy megtanulják hogyan fogyasszanak felelősen alkoholt felnőttkorukban

„Ennek a tévhitnek a leleplezése nagyon fontos számomra és az egész Diageo számára is. A gyerekeknek és a kiskorúaknak soha nem szabad alkoholt inniuk. Tavaly indítottuk el Magyarországon is a Szétcsúszva programunkat, aminek célja éppen a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével. A korai életkorban történő alkoholfogyasztás rengeteg kárt okozhat, például káros hatással lehet az agy fejlődésére, továbbá növeli a mentális betegségek, az alkoholmérgezés, a sérülések és a balesetek kockázatát, ezért különösen fontos erről minél többet beszélgetni a korosztállyal” – mondta el a Diageo Budapest vezetője, majd hozzátette:

„Nagyon örülünk neki, hogy a mostani DRINKiQ kampányunk iránt is ennyi ember érdeklődött és elindíthattunk egy fontos párbeszédet a magyarok alkohollal való kapcsolatáról. A Diageonál alapvető érték az, hogy mértékkel és tudatosan fogyasszunk és reméljük, hogy ezt az üzenetet és életmódot minél több emberhez el tudjuk juttatni a továbbiakban is.”

És Te mennyit tudsz az alkoholról?

Töltsd ki a DRINKiQ kvízt, és tudj meg többet a tudatos alkoholfogyasztásról!

A Diageóról

A Diageo a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalataként kiemelkedő márkakollekcióval rendelkezik az égetett szeszek, sörök és borok szegmensében. Portfoliójában olyan márkák szerepelnek, mint a Johnnie Walker, a Crown Royal, a J&B, a Buchanan’s és Windsor whisky márkák, a Smirnoff, a Cîroc és Ketel One vodkák, a Captain Morgan, a Baileys, a Don Julio, a Tanqueray és a Guinness.

A Diageo globális vállalat termékeit világszerte több mint 180 országban értékesíti. A céget a Londoni Értéktőzsdén (DGE) és a New York-i Értéktőzsdén (DEO) is jegyzik. A budapesti iroda a négy globális üzleti szolgálató központ egyike, magas hozzáadott értéket képviselő stratégiai vállalati funkciókkal, mint például a kereskedelem, logisztika, treasury, pénzügy és stratégia, globális HR, üzleti elemzés, pénzügyi audit és beszerzés.

További információt a cégről, a munkatársakról, a márkáról és a vállalat teljesítményéről a www.diageo.com oldalon talál. A Diageo globális, felelős alkoholfogyasztásra irányuló tevékenységéről és jógyakorlatairól hasznos információkat a www.DRINKiQ.com oldalon olvashat.

Celebrating life, everyday, everywhere.

The post Kvíz: többet tudsz az alkoholról, mint egy átlagos magyar? (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Elindult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra

MOCOHU

Az eddigi legnagyobb, 8 karátos briliánsgyűrű kerül árverésre a BÁV-nál (x)

MOCOHU

Adományokkal együtt megtartotta a Jobbik jótékonysági alapítványát a párt volt elnöke

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This