6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
angliaindiaMAGYARORSZÁGNagyvilágoltásvariáns

Brit miniszter: Egyetlen halálos áldozatot sem szedett az indiai változat a beoltottak köréből

Az új típusú koronavírus indiai variánsa a jelek szerint más változatoknál könnyebben terjed, azonban egyre nagyobb bizalommal kijelenthető, hogy az oltások e variáns ellen is védelmet nyújtanak – mondta vasárnap a brit egészségügyi miniszter.

Matt Hancock a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában úgy fogalmazott, hogy a hivatalosan B.1.617.2 megjelöléssel nyilvántartott indiai koronavírus-variáns több helyen, de kis számban okozott fertőzéseket Nagy-Britanniában.

Hancock elmondta: az e variáns gócpontjának számító északnyugat-angliai Bolton városban jelenleg 18-an vannak kórházban a B.1.617.2 vírusváltozat okozta megbetegedéssel, és közülük egy kapta meg előzőleg a koronavírus elleni oltást, de gyenge egészségi állapotú páciensről van szó, aki több krónikus betegséggel küszködik.

Az egészségügyi miniszter hangsúlyozta: az indiai vírusváltozat egyetlen halálesetet sem okozott azok körében, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával.

A brit kormány nyitási programja alapján hétfőtől az éttermek, a pubok és a bárok megnyithatják beltéri kiszolgáló helyiségeiket, kinyithatnak a mozik, a színházak, a koncerttermek, a múzeumok és a stadionok, ismét fogadhatnak vendégeket a szállodák és egyéb turisztikai szálláshelyek, és lehetővé válik a turisztikai célú utazás Nagy-Britannián belül.

A brit kormány négy lépésből álló nyitási menetrendjének végső, június 21-i időpontjában minden, akkor még érvényben jogi korlátozás megszűnne. Januárban, a brit koronavírus-járvány tetőzésének idején csaknem 40 ezren voltak kórházban a koronavírus-fertőzésből kialakult betegség miatt.

(MTI)

The post Brit miniszter: Egyetlen halálos áldozatot sem szedett az indiai változat a beoltottak köréből first appeared on 24.hu.

Related posts

Életfogytiglant kapott a rettegett sorozatgyilkos, D. Csaba

MO.CO.HU

Kiütés a döntőben, Európa-bajnok a junior kéziválogatott

MO.CO.HU

Tóth Andi csipkés kombinében, kócosan üzeni: még áll a fa

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This