12.7 C
Budapest
April 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbűnügyembercsempészkr nniMAGYARORSZÁG

Videón az embercsempész-hálózat felszámolása

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a police.hu oldalon számolt be arról, hogy örizetbe vettek egy ötfős bandát. Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt nyomoznak két magyar, két román és egy szlovák férfi ellen.

 

A nyomozás eddigi adatai szerint az öt férfi 2020 őszétől konspiráltan működő embercsempész-szervezetet működtetett. A Szerbia felől Magyarországra illegálisan bejuttatott – többségében szír – menekülteket Nyugat-Európába akarták eljuttatni.

A továbbszállítás megszervezéséig tanyákon pihentették őket.

A tranzitokkal magyar sofőröket bíztak meg, a szállításhoz használt járműveket szereztek be. Kezdetben ponyvás kisteherautókat vettek, a migránsoknek rejtekhelyeket alakítottak ki. Ehhez a bűnszervezethez köthető több elfogás a közelmúltban. Március 24-én egy traktor utánfutóján 31, április 10-én egy teherautó platóján  5 illegális migránst szállítottak. A legutolsó alkalommal, május 10-én egy használtan megvásárolt mentőautóban vittek 10 külföldit.

A bűnszervezet több mint 500 embert próbált Nyugat-Európába csempészni. A rendőrök Budapesten, Ásotthalmon, Tatán és Gyöngyösön fogták el a banda öt tagját.

A házkutatásoknál számos bizonyíték előkerült.

A szervezetet irányító férfitől lefoglaltak 26 millió forintnak megfelelő összegű készpénzt (eurót és forintot), egy nagyértékű terepjárót, továbbá ékszereket.

police.hu

 

C. Cristian 45 éves román, M. Irén 41 éves magyar, P. József 42 éves román, L. Ferenc 43 éves magyar és J. Imrich 39 éves szlovák állampolgárt előállításuk után gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A KR NNI közölte, hogy a büntetőeljárások folytatódnak, nem kizárt, hogy a bűnelkövetők köre bővül.

The post Videón az embercsempész-hálózat felszámolása first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021.03.19.

MOCOHU

Ez az öt szám hozott volna a konyhára 800 millió forintot

MOCOHU

Kezdeményezték az alelnöknél Trump leváltását a demokrata képviselők

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This