6.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ensz btgázai övezetizraelMAGYARORSZÁGNagyvilágrakétatámadás

Szerda este is rakétatüzet zúdított a Hamász Izraelre

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este – írja az MTI.

A Hamász bejelentette, hogy 130 újabb rakétát indított útnak. Az övezet melletti Szderótban eltalálták egy hatemeletes épület egyik ötödik emeleti lakását. A repeszek megsebesítettek hét embert, köztük egy hatéves gyereket életveszélyesen. Ebben a városban csak 15 másodpercük van a lakóknak arra, hogy védett helyre érjenek a légvédelmi jelzés megszólalása után. Askelónban a tetőn keresztül csapódott be egy rakéta egy családi házba, ahol jelentős anyagi károkat okozott, de emberéletben nem esett kár, mert a lakók időben az óvóhelyre értek.

Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a  Gázai övezetben, amelyben különböző irodák voltak, köztük a Hamászé is. Az épületben tartózkodókat figyelmeztették a készülő légicsapásra.

A zsidók és arabok által vegyesen lakott Lodban szerda estétől kijárási tilalom lépett életbe az előző napok zavargásai nyomán, jelentős biztonsági erőket vezényeltek a városba, és több mint húsz embert letartóztattak már néhány perccel a tilalom meghirdetett időpontja után, mert megszegték a rendelkezéseket.

A hatóságok bejelentették, hogy csütörtökön sem lesz tanítás az ország déli és középső részében.

Kapcsolódó
„A legrosszabb dolog, amikor abbahagyjuk a mosolygást” – Helyszíni videóriportunk a bombázott Tel-Avivból

Katz Dávid azért érkezett Izraelbe, hogy forgasson a helyi oltási programról, annak hatásairól, ám az első napon rakéták csapódtak Tel-Avivba. Kollégánk útja az érkezéstől, a koronavírus-teszteken, a szirénák megszólalásán át a védett házig, ahol egy többgyermekes családdal élte át az eseményeket. 

Szerdán eredménytelenül ért véget az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai rendkívüli ülése, amelynek témája a közel-keleti konfliktus újbóli fellángolása volt.

A tanácskozást Tunézia, Norvégia és Kína kérésére hívták össze. Diplomáciai források szerint az Egyesült Államok ellenállása miatt nem sikerült nyilatkozatot elfogadni az ügyben; Washington – Izrael támogatójaként – már hétfőn, az első rendkívüli ülés során is visszautasított egy nyilatkozattervezetet, amelyet Tunézia, Norvégia és Kína terjesztett elő. A dokumentumban arra kérték az izraeli-palesztin konfliktus feleit, hogy tartózkodjanak mindennemű provokációtól.

Eközben Antony Blinken amerikai külügyminiszter Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel egyeztetett telefonon. Blinken aggályát fejezte ki az Izraelre zúduló rakéták miatt, miközben a feszültség csökkentésére szólította fel a feleket.

Kapcsolódó
Ezért lángolt fel újra az erőszak Izraelben

Mi vezetett oda, hogy Jeruzsálemben és egész Izraelben újra felélénkültek azok a konfliktusok, amik az utóbbi pár évben szinte teljesen elcsendesedtek?

The post Szerda este is rakétatüzet zúdított a Hamász Izraelre first appeared on 24.hu.

Related posts

Milyen büntetés várhat Szájer Józsefre?

MO.CO.HU

Csalással jelentkeznek szlovákok soron kívüli oltásra

MO.CO.HU

Egy Facebook-csoportból tudtam meg, hogy nem rizs van a mekis burgerben és rosszul hordtam a hullámcsatjaimat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This