8.3 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kézilabdakézilabda európa ligaMAGYARORSZÁGsiófok kcSport

Hiába a nagy hajrá, elveszítette az Európa Liga-döntőt a Siófok

A Siófok KC 36-31-re kikapott a francia Nantes Atlantique HB csapatától a női kézilabda Európa Liga vasárnapi döntőjében, Nagybányán.

A második számú európai kupasorozat négyes döntőjére címvédőként érkezett Siófok keretéből csak a horvát Andrea Kobetic hiányzott, aki január eleje óta sérüléssel küszködik.

Szombaton a Nantes az első, a Siófok a második elődöntőben volt érdekelt, ráadásul utóbbi hosszabbításban győzött, így három és fél órával kevesebb ideje volt a fináléig, mint francia ellenfelének. Mindez látszott is a meccs elején, mert a brazil Almeida de Paula vezérletével jobban kezdett, hatékonyan védekezett és pontos támadásokat vezetett a Nantes, így 13 perc után már 9-4-re vezetett, írja tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
Igazi kézilabdahorror után jutott európai kupadöntőbe a Siófok

A magyar csapat immár 17 mérkőzés óta veretlen a nemzetközi kupaporondon.

Egy ideig Zdvarko Zovko vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe, majd jó védekezését kihasználva három gyors góllal 11-9-re felzárkózott csapata. A szünet előtt Zovkónak megint időt kellett kérnie, mivel az emberelőnyöket remekül kihasználó Nantes ismét elhúzott. A Siófokot négyszer sújtották kiállítással, ellenfelét egyszer sem, és ez a szünetben meglátszott az eredményen, a franciák 17-13-ra vezettek.

A második félidő elején nyitott védekezésre váltott a magyar együttes, de hiányzott a játékából az átütőerő. A Nantes sokkal kiegyensúlyozottabban teljesített, így a meccs háromnegyedénél 30-24-re vezetett, és a különbség tovább nőtt. Bár az utolsó tíz percben egy 5-1-es sorozatot produkált a Siófok, de az egyenlítésre nem volt esélye, mert játékosai a kulcsfontosságú pillanatokban nem összpontosítottak megfelelően.

A magyar együttes az egész mérkőzésen csak kétszer, 1-0-nál és 2-1-nél vezetett.

A franciáknál Nathalie Hagman hét, Almeida de Paula hat góllal járult hozzá a sikerhez, magyar oldalon Tóth Gabriella hétszer, Such Nelli és Gnonsiane Niombla pedig öt-öt alkalommal volt eredményes.

A Siófoknak ezzel megszakadt a 13 győzelemből és négy döntetlenből álló veretlenségi sorozata az európai kupaporondon. Legutóbb, 2019 novemberében éppen a Nantes-tól kapott ki.

Európa LIga, döntő

Nantes Atlantique HB (francia)-Siófok KC 36-31 (17-13)

The post Hiába a nagy hajrá, elveszítette az Európa Liga-döntőt a Siófok first appeared on 24.hu.

Related posts

Több mint egymilliárd embert beoltottak Kínában

MO.CO.HU

A lovak közelsége melegítette csak a rabszolgaként tartott férfiakat Enyingen

MO.CO.HU

Szijjártó: elfogadta a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs hat újabb javaslatát

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This