13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Forma-1lewis hamiltonMAGYARORSZÁGmax verstappenspanyol nagydíjSport

Verstappen álomrajttal előzte meg Hamiltont, de legyőzni így sem tudta

Pályafutása 98. futamgyőzelmét aratta Lewis Hamilton, aki a pole-ból indulva nyerte meg vasárnap a Spanyol Nagydíjat. A hétszeres világbajnok brit szombaton pályafutása során a 100. alkalommal szerezte meg a rajtelsőséget.

Hamilton sikerével utolérte Michael Schumachert, ők ketten hat-hat alkalommal nyerték meg a Spanyol Nagydíjat. A brit sorozatban ötödik alkalommal.

Kapcsolódó
Már-már űrrekordnál tart a Forma-1 világklasszisa

Lewis Hamilton századszor lett az edzés leggyorsabbja.

Max Verstappen tökéletesen kezdte a versenyt, agresszív volt a rajt után, így sikerült megelőznie Hamiltont. A futam második felére ugyanakkor gumiproblémái akadtak, brit riválisa pedig a hajrára még be tudott iktatni egy plusz kerékcserét is, ami aztán meghozta számára a győzelmet, az utolsó körökben ugyanis levadászta és megelőzte a hollandot, 14 pontra növelve az előnyét. A szezon eddigi négy futamából hármat a címvédő nyert, egyszer pedig második lett. Verstappen elvitte a leggyorsabb körért járó plusz pontot.

A rajt:

A harmadik helyen Valtteri Bottas végzett, aki az 52. körben a frászt hozta csapatára, ugyanis nem nagyon akarta maga elé engedni Hamiltont. Végül megúszta a Mercedes a csapaton belüli keménykedést.

A Bottas-Hamilton csata:

Ami a mezőny többi részét illeti, volt némi csata, de a mostani nem tartozik az izgalmasabb futamok közé. Charles Leclerc lett negyedik, mögötte pedig Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Lando Norris, Esteban Ocon és Pierre Gasly volt a pontszerzők sorrendje.

Egyedül Cunoda Juki nem tudta befejezni a futamot, aki alatt leállt a Red Bull.

sofascore.com

The post Verstappen álomrajttal előzte meg Hamiltont, de legyőzni így sem tudta first appeared on 24.hu.

Related posts

„Ha szembenézek önmagammal, és azt mondom, kudarcot vallottál, az rosszabb, mint a halál” – egy éve nincs köztünk Kobe Bryant

MO.CO.HU

Rengeteg Föld-szerű bolygó várhat felfedezésre

MO.CO.HU

Folytatta a menetelést a 16 éves tehetség a dartsvébén

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This