7.8 C
Budapest
April 24, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGolimpia 2021salim omarSporttaekwondotokió 2020

Salim Omar kvótát szerzett, 21 év után lesz újra magyar taekwondós az olimpián

Salim Omar döntőbe verekedte magát az 58 kilogrammosok küzdelmi kategóriájában a taekwondósok szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így kvótát szerzett a tokiói ötkarikás játékokra.

Az MTK Budapest 18 éves sportolója – aki április elején, ugyancsak a bolgár fővárosban Európa-bajnoki címet szerzett – a pénteki nyitónapon két magabiztos győzelem után az elődöntőben is fölényesen nyert: a francia Cyrian Ravet felett 38-12-es pontozással diadalmaskodott.

Szófiai sikere azt jelenti, hogy a 2000-es játékok után lesz újra olimpián magyar taekwondós.

Érdekesség, hogy huszonegy éve, Sydneyben Omar nagybátyja, Salim József indult a piros-fehér-zöld színek képviseletében és végzett az ötödik helyen súlycsoportjában, hívta fel rá a figyelmet az MTI.

Kapcsolódó
Ibrahimovic a barátja az Európa-bajnok magyar taekwondósnak

Ha a 17 éves Salim Omar Magyarországra gondol, mindig a nagymamája jut az eszembe.

Az európai selejtező nyitónapján fellépő másik magyar, Füredi Rebeka viszont lemaradt a tokiói olimpiáról, bár kevésen múlott a kijutása. Az UTE 23 esztendős tekvondósa a 67 kilósok mezőnyében két remek győzelmet követően az elődöntőben egyetlen ponttal, 6-5-re maradt alul a francia Magda Wiet-vel szemben.

Omar egészen fantasztikusat produkált, csakis szuperlatívuszokban tudok a teljesítményéről, a hozzáállásáról beszélni!

Mindenkit leiskolázott, az pedig külön nagy szó, hogy az 54 kilogramm friss Európa-bajnokaként egy súlycsoporttal feljebb indulva verte 26 ponttal a múlt havi szófiai Eb-n az olimpiai kategóriában, 58 kilogrammban kontinensbajnok francia riválisát” – mondta Patakfaly Miklós, a hazai sportági szövetség elnöke az MTI-nek a helyszínről nyilatkozva.

A bulgáriai kvalifikációs versenyen a súlycsoportdöntőket nem rendezik meg a kvótaszerzők között, a bronzmeccseket viszont igen. Füredi Rebeka is tatamira lépett, és végül negyedikként végzett, mivel 9-3-ra kikapott ukrán ellenfelétől.

The post Salim Omar kvótát szerzett, 21 év után lesz újra magyar taekwondós az olimpián first appeared on 24.hu.

Related posts

Felpofozott két kalauzt egy nő

MOCOHU

50 tűzoltó próbálta menteni a kiskőrösi palackozót

MOCOHU

Több embert kimenekítettek egy leégett raktárépület melletti házból Maglódon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This