10.9 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aranybikaBelfölddebrecenMAGYARORSZÁGmathias corvinus collegiumszálloda

Megvette a debreceni Aranybika szállót a Mathias Corvinus Collegium

A százmilliárdokkal megtámogatott Mathias Corvinus Collegium vette meg a debreceni Aranybika szállót – számolt be csütörtökön az MTI. Hogy mennyi volt a vételár, azt nem tudni, mert a Debreciner hírportál kérdésére Orbán Balázs, miniszterelnökségi államtitkár, az MCC Alapítvány kuratóriumának elnöke csak annyit mondott, hogy „korrekt megállapodás született”.

Az MTI tudósítása szerint Orbán elmondta, hogy az elitképző az ikonikus hotel épületében alakítja ki debreceni központját. Ezért először a szálloda „új szárnyát” alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután újítják fel a régi épületet, amelyet ismét szállodaként működtetnek majd – ismertette.

Budapest után a vidéki egyetemi városokban nyitja meg központjait az MCC, ahol az általános iskolától az egyetemekig vehetnek részt ingyenes tehetséggondozó programokban a fiatalok – mondta Orbán Balázs. Jelezte, hogy az MCC a vidéki központok létrehozásával értékeket is ment, azzal, hogy felújítja, megóvja az épített örökségként számon tartott nagy múltú, de sok esetben rossz állapotú, elhanyagolt vagy használaton kívüli épületeket. A beruházás következtében az ingatlanok visszanyerik a városban korábban betöltött központi szerepüket.

Kiemelte: az ingatlant értékesítő cég tulajdonosával rendkívül korrekt szakmai párbeszéddel sikerült mindkét fél részére előnyös megállapodást tető alá hozni, kifogástalan volt az együttműködés az adásvétel körülményeiről, tartalmáról. Mindkét fél abban volt érdekelt, hogy a nagy múltú épülethez méltó funkciók társuljanak, és az Aranybika visszanyerje régi fényét.

Az MCC gyarapodásáról itt írtunk korábban:

Kapcsolódó
Százmilliárdokat adott a kormány a NER elitképzőjének, már látszik, hogy hová folyik tovább a pénz

A plakátkampányos Balásy Gyula legalább 1,2 milliárdot szakít, de százmilliók mennek utazásra is. Közben épül az ingatlan- és a cégbirodalom is a Mathias Corvinus Collegium körül.

The post Megvette a debreceni Aranybika szállót a Mathias Corvinus Collegium first appeared on 24.hu.

Related posts

Anyagi jóvátétel, bérfelzárkózási program, zöld adók – Karácsony közzétette gazdasági programját

MO.CO.HU

Csak három meccset játszottak a női kézi-Eb-n, de már több mint száz gólt dobtak

MO.CO.HU

Alzheimer-kór: gyűlnek a viharfelhők felettünk

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This