12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bántalmazásBelföldbűnügykiskorú veszélyeztetéseMAGYARORSZÁGzalaegerszeg

Minden szörnyűség ott kezdődött, hogy az ötéves kisfiú elrejtette az italt az anyja elől

Csütörtökön az előkészületi üléssel megkezdődött a Zalaegerszegi Törvényszéken annak a nőnek a büntetőpere, aki egészen rettenetes dolgokat művelt az ötéves kisfiával.

Jóna-Horváth Andrea, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtósa megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyész 3 év 6 hónap szabadságvesztést, és 3 év közügyektől eltiltást kért a terheltre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalásról. Az asszony azonban nem ismerte be a bűnösségét, így a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet.

A nő az alkoholfogyasztást elismerte, és azt mondta, hogy ideges és feszült volt az ominózus napon. Állítása szerint a gyermeke a nagymamájával volt, míg ő a szobájában italozott.

Állítása szerint elment a fiúknak fürdővizet engedni, de amikor a gyermek utána ment, akkor annyira megijedt a kinézetétől, hogy kirohant a helyiségből, s az ezt követő kergetőzés közben, lehet, hogy megkarmolta a fiú hátát.

A vádirat azonban részletesen beszámol a gyerek évek óta tartó megpróbáltatásairól. Ebből kiderül, hogy a nő 2002-ben létesített élettársi kapcsolatot egy férfivel, amiből 2012-ben egy fiúgyermek született. Mindvégig a nő szüleinél laktak, majd mivel az élettársak viszonya a kisfiú születése után megromlott, a férfi elköltözött.

Az asszony 2016-tól rendszeresen ivott, alkohol problémái a szakítást követően pedig csak tovább súlyosbodtak, és 2017 júniusában ez odáig fajult, hogy az akkor ötéves gyermek elrejtette az alkoholos üveget az anyja elől, ezért a nő megütötte. A történtekről az anya édesapja értesítette a gyermek édesapját. A férfi magához vette a fiát, majd gyermekelhelyezési pert indított és a bíróság nála helyezte el a kiskorút.

A fiú eleinte az édesanyjával kéthetente, majd heti rendszerességgel találkozott. De az asszony a láthatások alkalmával is rendszeresen alkoholos befolyásoltság alatt állt, és sokszor előfordult, hogy a szeszes italt nyugtatókkal együtt fogyasztotta.

Emiatt agresszívvá, kötekedővé vált, és több esetben is dulakodott az édesapjával. A nő tavaly júliusban a délutáni órákban már elkezdett inni, amelytől az esti órákra olyan hisztérikus állapotba került, hogy a gyermekét kezdte hibáztatni a pár nappal korábban elhunyt édesapja halála miatt.

Több alkalommal megütötte a fiú hátát, megkarmolta, a fejét az ajtónak ütötte és közben azt kiabálta, hogy „megöllek”. A gyermek a fürdőszobába menekült, ahová az anyja szintén követte és azt ordította, hogy „most megöllek, megfojtalak, dögöljél meg te dög”. A nő édesanyja próbálta megfékezni a lányát, s közben a fiú kimenekült a nappaliba, ahol az anyja a földre rántotta.

A nagymama unokája védelmében a kanapéra lökte és lefogta a lányát és azt kiabálta a gyereknek, hogy meneküljön az utcára és hívjon segítséget. Egy éppen arra járó nő a nagymama és az unokája segítségére sietett és értesítette a hatóságot. A kisfiú a nyakán, a hátán, a vállán, a mellkasán és az arcán bőrpírral járó, illetve hámfosztásos sérüléseket szenvedett.

Miután az előkészítő ülés nem vezetett eredményre, a bíróság tárgyalást tartott. A bíró felolvasott a kihallgatási jegyzőkönyvekből, tanút hallgatott meg, valamint lejátszotta a kisfiú vallomását tartalmazó videofelvételt. A nő a tárgyaláson tett vallomásában az előkészítő üléshez hasonlóan mesélte el a történteket azzal a kiegészítéssel, hogy csak kis mennyiségű bort ivott, illetve hangsúlyozta, hogy nem okolta a gyermekét a nagyapja halála miatt, azonban elismerte, hogy a vita hevében egyszer elhangzott tőle, hogy „megöllek, agyoncsaplak”.

The post Minden szörnyűség ott kezdődött, hogy az ötéves kisfiú elrejtette az italt az anyja elől first appeared on 24.hu.

Related posts

Két holland miniszter is lemondott a kudarcos afgán evakuálási kísérletek miatt

MOCOHU

Operatív törzs: egy hét alatt 60 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

MOCOHU

Hagyományőrző találkozó, őrült optimista hangulatba hozott közönség – mutatjuk, április elején milyen programokra érdemes elnézni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This