14.1 C
Budapest
April 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
biztonságos országizraelkoronavírusMAGYARORSZÁGNagyvilágutazás

Biztonságos országgá nyilvánította Izraelt az EU

Az Európai Unió a koronavírus-járvány globális helyzetével kapcsolatban felülvizsgálta a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját, és a jegyzékbe felvette Izraelt, amely alapján a közel-keleti ország állampolgárai esetében az uniós tagállamoknak fokozatosan fel kell oldaniuk a nem alapvető beutazásra vonatkozó korlátozásaikat – közölte az uniós tanács csütörtökön az MTI szerint.

z Európai Unió első alkalommal 2020. június végén tette közzé az akkor tizennégy országot felsoroló listáját. A tájékoztatás szerint a listán jelenleg Ausztrália, Izrael, Új-Zéland, Ruanda, Dél-Korea, Thaiföld, és Szingapúr szerepel. A kölcsönösségre vonatkozó megerősítés függvényében Kína különleges közigazgatási területei, Hongkong és Makaó esetében is fokozatosan fel kell oldani az utazási korlátozásokat. A listáról korábban Montenegró és Szerbia, Algéria, Marokkó és Uruguay, Georgia, Tunézia és Japán került le.

A Kínára vonatkozó korlátozásokat az unió akkor oldja fel, ha az a másik oldalon is kölcsönösen megtörténik.

Andorra, Monaco, San Marino, a Vatikán, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc állampolgárai szintén korlátozások nélkül utazhatnak be az unióba.

Az az ország számít biztonságosnak, amelyben az új koronavírus-fertőzöttek számának növekedése az EU-s átlaghoz közeli vagy az alatti. A Tanács ajánlása jogilag nem kötelező erejű. Az ajánlásban foglaltak végrehajtásáért továbbra is a tagállami hatóságok felelősek. A tagállamok csak fokozatosan oldhatják fel a felsorolt országokra vonatkozó utazási korlátozásokat.

Egy-egy tagállam nem határozhat úgy, hogy valamely, a jegyzéken nem szereplő unión kívüli országra vonatkozóan feloldja az utazási korlátozásokat azelőtt, hogy erről összehangolt döntés születne.

The post Biztonságos országgá nyilvánította Izraelt az EU first appeared on 24.hu.

Related posts

Hollik: Egyetlen tudományos publikáció sem áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy mit okozna az, ha a szülők kezéből kivennék a szexuális nevelést

MOCOHU

Terjed a delta variáns, újabb korlátozásokat vezetnek be Ausztráliában

MOCOHU

Három nyugati megyében ónos eső várható

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This