15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
felgyujtottafranciaországMAGYARORSZÁGNagyvilág

A nyílt utcán gyújtotta fel feleségét egy férfi Franciaországban

Életét vesztette egy 31 éves nő, három gyerek anyja, miután a férje élve felgyújtotta a nyílt utcán a délnyugat-franciaországi Bordeaux-hoz közeli Mérignacban – közölték szerdán rendőrségi források.

A tragédia kedd este történt, amikor szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi egy nőt fegyverrel üldöz az utcán, majd többször lábon lőtte. Miután a nő összeesett, a férfi a még életben lévő feleségét gyúlékony folyadékkal leöntötte és felgyújtotta.

A házaspár háza részben tűz martaléka lett, a tűzeset körülményei egyelőre nem ismertek.

A bordeaux-i ügyészség tájékoztatása szerint a 44 éves férfit fél órával a tragédia után őrizetbe vették a Mérignackal szomszédos Pessac településen. Egy 12-es kaliberű puskát, egy gázpisztolyt és töltényeket találtak nála.

Az ügyészség élettárs által elkövetett szándékos emberölés és gyújtogatás miatt indított eljárást a férfi ellen, akinek már korábban is volt dolga rendőrséggel. A házaspár nem élt együtt, a férjet 2000. június 25-én a bordeaux-i büntetőbíróság 18 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből kilenc hónapot két év próbaidőre felfüggesztettek az ügyészség tájékoztatása szerint.

Alain Anziani, a 70 ezer lakosú Mérignac polgármestere elmondta: a tragédia a kisváros nyugodt, polgári negyedében történt, és nagyon megrázta a helyieket. A tragédia szemtanúinak az önkormányzat pszichológiai ellátást biztosít.

A pár 3, 7 és 11 éves gyereke a nővel élt a tűz martalékává lett házban. A gyerekek nem voltak otthon, amikor a tragédia történt, jelenleg a mentők pszichológiai szolgálata vigyáz rájuk – közölte az ügyészség.
Hivatalos adatok szerint Franciaországban tavaly kilencven nőt ölt meg jelenlegi vagy korábbi partnere, 2019-ben 146 volt az áldozatok száma. Január 1. óta 39 nő halt bele a párja vagy a korábbi párja erőszakos támadásába.

(MTI)

The post A nyílt utcán gyújtotta fel feleségét egy férfi Franciaországban first appeared on 24.hu.

Related posts

Veszélyes hely a vadnak az etető

MO.CO.HU

Nagy Ervin és Borbély Alexandra megmutatták az esküvői fotóikat

MO.CO.HU

Sóoldattal olthattak be több ezer embert Németországban

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This