10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csevegésfacebookMAGYARORSZÁGmessengerTechtitkosítás

Jövőre jöhet legkorábban a Messenger fontos újítása

A Facebook korábban már beszélt róla, hogy idővel minden üzenetküldő szolgáltatásába végponttól végpontig terjedő titkosítást (E2EE) épít, de úgy tűnik,  hogy ez a folyamat a vártnál hosszabbra nyúlik. A közösségi óriás friss blogposztja szerint a Messenger és az Instagram Direct legkorábban csak 2022-ben kaphatja meg a fontos fejlesztést, ami jó ideje az olyan alternatív csevegők fő vonzóságát adja, mint a Signal, vagy a Telegram.

Mark Zuckerbergék jó ideje küzdenek azért, hogy javítsanak a Facebook adatvédelmi szempontból tépázott renoméján, és bár az elmúlt évek során számos beállítást és eszközt tettek elérhetővé (beleértve az eltűnő üzeneteket, vagy az üzenetküldési limitet), a leglényegibb technológia, az erős titkosítás még mindig csak úton van. Gail Kent, a Facebook Messengerért felelős igazgatója úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban: keményen dolgoznak a megvalósításon, de egy hosszútávú projektről van szó, amivel vélhetően 2022-ig nem végeznek.

Az E2EE titkosítás lényege, hogy az üzeneteket csak a feladó és a címzett, tehát a két végpont tudja elolvasni, az üzenet titkosítva halad a csatornán, a titkosítás feloldásához szükséges kulcs pedig a fogadó fél készülékén található. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy senki, se a kiberbűnözők, se a csevegő fejlesztője nem tud belenézni az üzenetekbe.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • „Amíg Mari néni nem érzi a saját bőrén, hogy a mesterséges intelligencia jó dolog, el vagyunk veszve”
  • Fontos elemet frissít a Spotify
  • Új módon mutatna kommenteket a YouTube

The post Jövőre jöhet legkorábban a Messenger fontos újítása first appeared on 24.hu.

Related posts

Lubics Szilviát verseny közben ütötte el az autó

MOCOHU

Felmentették a papi szolgálat alól a Trumpot támogató, abortuszellenes papot

MOCOHU

Koronavírus: elhunyt 285 beteg, 7325 új fertőzöttet találtak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This