10.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ferencvárosi torna clubfradiGazdasággroupama arénaMAGYARORSZÁGnemzetgazdaságilag kiemelt

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett a Fradi stadionjának korszerűsítése

A Telex vette észre azt a kedd este megjelent kormányrendeletet, amelyben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították a Groupama Aréna fejlesztését.

A lap emlékeztet: jelentősen egyszerűsödik a különböző hatósági engedélyek beszerzése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása is. Nem kell például építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, településképi véleményezési eljárást lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásra sincs szükség. Korábban ebben a cikkben mutattuk be, hogy például a szintén nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánított Dubaji Világkiállításon való részvétellel, hogyan zavartak le egy sokmilliárdos közbeszerzést mindössze pát nap alatt:

Kapcsolódó
Így kell szélsebesen lezavarni egy sokmilliárdos állami megbízást

Ha a kormány segít a jogalap megteremtésében, nem is olyan nehéz összehozni.

Bár a stadion nevét valamilyen oknál fogva nem nevezik meg a rendeletben, a helyrajzi szám alapján (38293/78) egyértelműen azonosítható, hogy a Fradi stadionjáról, a Groupama Arénáról van szó. Az új stadiont hét éve adták át, 14,7 milliárd forintba került a beruházás, amit teljes mértékben az állam finanszírozott. Tavaly karácsonykor a kormány már adott hárommilliárd forintot a stadion fejlesztésére.

The post Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lett a Fradi stadionjának korszerűsítése first appeared on 24.hu.

Related posts

Karácsonyi felvonulásba hajtott egy autós Wisconsinban

MOCOHU

Kardos Eszter hamarosan szülni fog, erről a hasa már nagyon árulkodik

MOCOHU

Mindhárom panaszát elutasította az ügyészség Gődény Györgynek

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This