18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelfölddiákemmiMAGYARORSZÁGminisztériumszünet

Minisztérium: ahol kevés diák lesz, ott elrendelhető a szünet

Az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában –ezt válaszolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A portál úgy értesült más forrásból, hogyha rendkívüli szünetet rendelnek el, akkor később, szombatonként, vagy akár a tanév rendes végét követően pótolnák be az elmaradt tanítási napokat. Erről azonban egyelőre nem nyilatkozott a minisztérium.

A minisztérium még azt írta: a kormány döntése alapján az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek. Ennek értelmében meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli. „Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatokat”.

A TASZ szerint ugyanakkor megteheti a szülő, hogy nem küldi iskolába a gyerekét, míg Kásler Miklós azt kérte, hogy a diákok hiányzásait kellő rugalmassággal kezeljék.

The post Minisztérium: ahol kevés diák lesz, ott elrendelhető a szünet first appeared on 24.hu.

Related posts

Julia Roberts csak ritkán mutatja meg a férjét, most közös szelfit posztolt vele

MO.CO.HU

Romániai kórháztűz: az államfő az államot okolja

MO.CO.HU

Több védelmi intézkedést is meghosszabbítanak április 19-ig

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This