12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aibabokszkovács istvánkovács kokó istvánMAGYARORSZÁGökölvívásSport

Kovács Kokó István: Nem azért leszek főtitkár, hogy a magyarok javára csaljanak a bírók

Kovács Kokó István, a nemzetközi szövetség újonnan kinevezett főtitkáraként az amatőr ökölvívás olimpiai részvételéért küzd.

Kapcsolódó
Kovács István mentheti meg a történelmi mélypontra jutott ökölvívást

Őt kérték fel, hogy legyen az AIBA főtitkára.

A DIGI Sport híradójának adott interjújában arról beszélt, hogy igyekszik a magyar bokszon is segíteni, de nem azzal, hogy a jövőben a mi javunkra csaljanak a bírók. A probléma kezdeteiről is megvan a véleménye.

„A 2016-os riói olimpia kapcsán eltiltottak 36 bírót, aztán óriási pénzügyi visszaélésekre is fényt derítettek a különböző vizsgálatok, elképesztő mennyiségű számlaszáma volt a szövetségnek, ide-oda utalgattak, nem sportcélokra költöttek, és az alapszabályt is ezer ponton megszegték.”

Umar Kremljov és Kovács István személyében az AIBA-nak most már olyan elnöke és főtitkára van, akiket sürget az idő, mivel a boksz 2024-es olimpiai részvételéről már idén ősszel döntés születhet.

Nem csak egy bemutató, egy powerpoint keretében kell bizonyítanunk, hanem valóban, az irodai munkavégzésben, a pénzügyi átláthatóságunkban, a szabályrendszerünkben, a bíróink felkészültségében, mindenben fejlődnünk kell arra a szintre, hogy elfogadható társai, családtagjai legyünk újra a nemzetközi olimpiai szövetségnek

– nyilatkozta Kovács István.

Az új AIBA a nemzeti szövetségekkel szakmai szinten is komoly együttműködést tervez, és Magyarországon is létrehozna egy edzőközpontot.

„Én nem abban látom a nagy előnyét annak, hogy én ennek a sportágnak az egyik legmagasabb pozícionált sportdiplomatája vagyok, hogy majd akkor a magyarok javára fognak csalni a bírók. Ez borzalom! Én abban bízom, hogy a magyar ökölvívás eléri azt a színvonalat, amiben a 90-es években voltunk, amikor kimentünk egy olimpiára, és három érmet hoztunk, vagy elmentünk egy Európa-bajnokságra, és három-négy éremmel tértünk haza.

Szeretném, ha a magyar ökölvívók saját tudásból, saját tehetségből úgy készülnének fel, hogy jogosan utazzanak majd haza érmekkel a versenyekről.”

Kokó a főtitkári munkát Svájcban fogja ellátni, ezért az egész családjával Lausanne-ba költözik. Onnan harcol tovább a sportág tisztaságáért és olimpiai szerepléséért.

The post Kovács Kokó István: Nem azért leszek főtitkár, hogy a magyarok javára csaljanak a bírók first appeared on 24.hu.

Related posts

Djokovicnak fel kell adnia az elveit, ha meg akarja védeni a címét Melbourne-ben

MOCOHU

Ez a gép egy óra alatt repülhetne New Yorkból Londonba

MOCOHU

Bármilyen asztalból mobiltöltőt csinál az IKEA új kütyüje

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This