14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
KözéletMAGYARORSZÁGszántódszántódpusztaszántódpusztai majorságtihanyi bencés apátságwitzmann mihály

1,5 milliárdból újítják fel, az egyháznak adnák a szántódpusztai majorságot

Hamarosan megkezdődnek a tárgyalások az Európa Nostra-díjas szántódpusztai majorság vagyonkezelői jogának átadásáról – erősítette meg a Magyar Nemzet értesülését Witzmann Mihály, a siófoki térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az uradalmi gazdálkodás utolsó tárgyi emlékeit őrző majorság, mai nevén Szántódpusztai Idegenforgalmi és Kulturális Központ, a lap szerint minden eddiginél jelentősebb fejlesztés előtt áll. A majorság gazdája jelenleg a keszthelyi Helikon Nonprofit Kft.,

az épületegyüttes tehát állami tulajdonban van.

A fideszes politikus szerint az épületek állapota folyamatosan romlott, „most itt az ideje, hogy a jelenlegi vagyonkezelő, a Helikon Nonprofit Kft. által elnyert 1,5 milliárd forintból megvalósuljon a felbecsülhetetlen értékű épületek rekonstrukciója.”

Witzmann Mihály a lapnak elmondta: közel állnak a vagyongazdálkodó-változási tárgyalások megkezdéséhez, több érintett személlyel, köztük a tihanyi apátság perjelével, Mihályi Norbert Jeromos atyával is volt már megbeszélése.

Szerzetesi közösségünk nyitott a tárgyalásokra, hiszen a Balaton-felvidéken folytatott csaknem ezeréves spirituális és gazdasági működésünk egyik alapvető célkitűzése jelenleg is a keresztény, nemzeti és történelmi értékeink megőrzése és gazdagítása

– mondta a Magyar Nemzetnek az apátság perjele, aki hozzátette: Szántódpuszta a Tihanyi Bencés Apátság történelmének része, amit a főépületén elhelyezett márványtábla is hitelesít.

The post 1,5 milliárdból újítják fel, az egyháznak adnák a szántódpusztai majorságot first appeared on 24.hu.

Related posts

Gulyás Gergely: Áprilisban mindenképpen nyitnak a teraszok

MO.CO.HU

Ha nem kezdeményezett volna, akkor is akarnám a szexet?

MO.CO.HU

Baranyi: Még ősszel népszavazás lehet a Fudanról

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This