5.8 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kiutasításMAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországukrajna

Kiutasítási hullám: Ukrajna hazaküldi az orosz nagykövetség vezető diplomatáját

Ukrajna kiutasítja a kijevi orosz nagykövetség vezető diplomatáját – közölte szombaton az ukrán külügyminisztérium sajtószolgálata.

Az Oroszországi Föderáció kijevi nagykövetsége vezető diplomatájának el kell hagynia Ukrajnát április 19-től számítva 72 órán belül

– idézte az MTI az ukrán külügy közleményét.

Az intézkedés válasz az orosz külügyminisztérium aznapi bejelentésére, miszerint kiutasítják Oroszországból a szentpétervári ukrán konzult a diplomáciai státuszával összeegyeztethetetlen tevékenység (titkosított adatok illegális megszerzése) miatt.

A külügyi közlemény szerint „az Oroszországi Föderáció tovább élezi a biztonsági helyzetet, masszív ukránellenes propagandát fejt ki, és folytatja provokációit Ukrajna oroszországi diplomáciai képviseleteinek munkatársai ellen”. Az ukrán külügyminisztérium „határozott tiltakozását fejezi ki a szentpétervári konzul elleni intézkedésért, és teljességgel elutasítja az őt ért vádakat” – idézi az UNIAN ukrán hírügynökség a kijevi közleményt.

Az ukrán külügyminisztérium hangsúlyozza, hogy az orosz hatóságok ilyen akciói durván megsértik a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es és a konzuli kapcsolatokat szabályozó 1963-as bécsi egyezményeket, és ismételten megerősítik, hogy Oroszország az Ukrajnával fennálló kapcsolataiban mutatkozó feszültség további kiélezésének útját választotta.

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 

The post Kiutasítási hullám: Ukrajna hazaküldi az orosz nagykövetség vezető diplomatáját first appeared on 24.hu.

Related posts

Zavarja a dánokat, hogy fehér szinkronszínészt kapott a Pixar-film fekete karaktere

MOCOHU

Hitelből ígért hatvannégy milliárdos fejlesztést Varga Mihály az egészségügyben

MOCOHU

Mesterlövészek iktatták ki a gázpalackokat a kőbányai telephelytűznél

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This