5.8 C
Budapest
March 19, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fülöp hercegMAGYARORSZÁGnagy-britanniaNagyvilágtemetési szertartáswindsor

Windsorban búcsút vettek a 99 évesen elhunyt Fülöp hercegtől

Szombaton délután vettek végső búcsút Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A temetési szertartást a windsori kastélynál tartották.

Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt, de a szertartáson a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt csak harmincan lehettek jelen, valamennyien a királyi család tagjai. A brit kormány jelenleg érvényes előírásai szerint harminc a maximális létszám a temetési szertartásokon.

A windsori Szent György-kápolnánál tartott szertartáson II. Erzsébet királynő a többi családtagtól külön ült, és maszkot viselt. A család tagjai is tartották az előírt távolságot. A gyászmenetet és a szertartást élőben közvetítették a brit tévék.

Fülöp herceg koporsóját egy átalakított, régi zöld Land Rover szállította a kápolnához. Ennek a járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját. Koporsóját a szombati búcsúszertartáson saját hercegi lobogója fedte, és a koporsóra helyezték haditengerészeti tiszti sapkáját és kardját.

A Land Rovert a kastélytól a Szent György-kápolnáig vezető úton Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő négy gyermeke, Károly trónörökös, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, az unokák közül Vilmos herceg – Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója – és Vilmos öccse, Harry herceg kísérte gyalogosan a kápolnához.

Sokan a királyi családon belüli feszültségek miatt is figyelték az eseményeket. Harry a szertartás végén előbb Katalin hercegnével beszélgetett, majd Vilmossal beszélgetve ment vissza a windsori kastélyba.

The post Windsorban búcsút vettek a 99 évesen elhunyt Fülöp hercegtől first appeared on 24.hu.

Related posts

Csaló telefonhívások miatt riasztást adott ki a kibervédelmi intézet

MO.CO.HU

Ukrán tornászlánnyal és a stand-up királynőjével jön a Cinemira

MO.CO.HU

Visszavesz a politikai tartalmakból a Facebook

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This