6.3 C
Budapest
April 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
advantixbolhaÉlet-StílusforestokullancskutyakutyajókutyanyakörvMAGYARORSZÁGszívféregszúnyogcsípés

A szúnyogcsípés ártalmai

A felelős kutyatartás egyik alappillére a mindennapi séta. Gazdiként az egyik legfontosabb, amire figyelnünk kell, hogy kutyusunk megfelelő időt töltsön a szabadban, lehetőleg minél több játékkal egybekötve. Ehhez kétségtelenül hozzátartozik az is, hogy a kalandvágyó, kíváncsi természetű kutyák ilyenkor felfedezőútra indulnak, legyen szó akár a parkról, ahová mindennap ellátogatunk, akár egy-egy, számukra ismeretlen terepen. Egy erdei kiránduláson vagy egy vízparti kikapcsolódáson, a természeti adottságoknak köszönhetően kutyánkat rengeteg veszély fenyegetheti, melyek közül jó párat sok esetben észre sem veszünk rögtön. A kullancsoktól kezdve a bolhákon át szinte bármilyen apró élősködő bekerülhet kedvencünk bundájába, ha nem vagyunk elég felkészültek. Éppen ezért érdemes minden kirándulás, de még jobb, ha minden séta előtt alaposan felkészülni, hogy az eb is biztonságosan lépjen ki otthonunkból.

Érdemes mindent elkövetnünk azért, hogy inkább megelőzzük, mintsem kezeljük a problémát, hiszen akár már csak egy szúnyogcsípés is nagy bajt okozhat háziállatunk egészségét illetően.

Egy kullancs csípése nem csak az emberekre, de kedvencünknek is Lyme-kórt okozhat, ahogy az is kellemetlenségeket okoz, ha bolhák telepednek kisállatunk bundájába. Manapság pedig egyre gyakoribb, hogy egy közönségesnek hitt szúnyogcsípés szívférgességet okozhat, amit lehetőleg jobb elkerülni, mint utólag védekezni ellene.

Ha szeretnénk gond és különösebb aggodalom nélkül átvészelni a nyarakat kutyánkkal, a legjobb, amit tehetünk, hogy előre felkészülünk erre az időszakra. A legjobb, ha már tavasszal elkezdünk azon gondolkodni, hogyan védhetjük meg az alattomos élősködőktől háziállatunkat, és őszig tartó, folyamatos kezelésben részesítsük. A szívférgesség közvetlenül a szúnyogok csípésével terjed. Ha a szúnyog korábban vért szívott egy, már fertőzött állatból, könnyen lehet, hogy a vérrel lárvák is a szúnyogba juthatnak. Ilyenkor átlagosan két hétig fejlődnek a lárvák, amik aztán a szúnyog következő áldozatának szervezetébe jutnak általa.

Szerencsére már vannak olyan készítmények, melyekkel könnyedén meg lehet előzni ezeket a betegségeket, így a védtelen kutyánkat percek alatt, kellemetlenség nélkül megóvjuk ezektől a külső behatásoktól, melyek számunkra is hosszantartó nyugalmat okoznak.

Egy csepegtető szer tökéletes választás, ha nem szeretnénk körülményesen megvédeni kutyánkat, hiszen sok esetben a tabletta formátum nehezebben beadható a kutya számára. A csepegtetéssel mindössze annyi a dolgunk, hogy a kutyánk feje alatti nyakrészre ráhelyezzük az eszközt, ami pár csepp formájában megvédi a kéretlen betolakodóktól. Gazdiként a felelősségünk, hogy megóvjuk házikedvencünket a betolakodóktól.

Legyél felelős gazdi!

Csak egy csípés? Lyme-kór, babéziózis, leishmania, szív- és bőrférgesség. Néhány példa a betegségekből és élősködőkből, amik a csípésekkel kedvencünkbe juthatnak. Ezért fontos, hogy egész évben gondoskodjunk a csípések nélküli, megelőző védelmükről!

A megjelenést támogatta az Elanco Hungary Kft., az Advantix és a Foresto termékek gyártója.

PM-HU-21-0089

The post A szúnyogcsípés ártalmai first appeared on 24.hu.

Related posts

Károlyi Márta: A Károlyi-ranch nem Drakula pincebörtöne volt

MOCOHU

Robbanó fülhallgatók öltek meg egy indiai férfit

MOCOHU

Furcsa számháború: most előznek le minket fejlettségben a románok?

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This