7 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGnovak djokovicrafael nadalroger federerSportteniszválság

Federer, Nadal és Djokovic nélkül hatalmas teniszválság jöhet

Az amerikai edzőlegenda Nick Bollettieri szerint válság fenyegeti a férfi teniszt a nagy hármas, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic közelgő visszavonulása miatt, írta az MTI.

Kapcsolódó
Visszatér a sztáredző, hogy világelsőt faragjon egy tenisztehetségből

Toni Nadal a kanadai Felix Auger-Aliassime felkészülését segíti.

„Nagyon más lesz a tenisz nélkülük. Nehéz ezeket a nagyszerű játékosokat pótolni” – nyilatkozta a tennis365.com szakportálon a 89 éves Bollettieri, aki korábban többek között Andre Agassi, Boris Becker, Szeles Mónika, Marija Sarapova, Venus Williams, Serena Williams és Martina Hingis edzője is volt.

Hozzátette, a Miamiban rendezett, múlt vasárnap véget ért mesterverseny közvetítéseit sokan nem is nézték – mert a nagy hármas egyik tagja sem indult a tornán –, és ezzel a jelenséggel a sportág irányítóinak foglalkozniuk kell.

Andrea Gaudenzi, a férfi tenisztornákat szervező ATP elnöke március közepén úgy fogalmazott, a sportág átvészeli majd Federer, Nadal és Djokovic hiányát a visszavonulásuk után.

„Ha helyesen cselekszünk, egyáltalán nem kell aggódnunk a sportágunkért, de ez nem azt jelenti, hogy bármit is elvitatnék ettől a három nagyszerű játékostól” – nyilatkozta csaknem egy hónapja Gaudenzi.

Hangsúlyozta, minden idők három legjobb játékosának elvesztése hatalmas csapást jelentene minden sportág számára, de a tenisz elég erős ahhoz, hogy boldoguljon a visszavonulásukat követően is.

Federer augusztusban lesz negyvenéves, Nadal 34, Djokovic pedig 33 éves. Előbbi kettő húsz-húsz, utóbbi pedig 18 Grand Slam-tornagyőzelemmel büszkélkedhet, ezzel ők vezetik az örökrangsort a 2002-ben visszavonult Pete Sampras (14) előtt.

The post Federer, Nadal és Djokovic nélkül hatalmas teniszválság jöhet first appeared on 24.hu.

Related posts

Putyin nem akar amerikai katonát Afganisztán környékén sem

MOCOHU

Hiller István: Nem valószínű, hogy a Fidesz gratulációval veszi tudomásul demokratikus vereségét

MOCOHU

Verstappen a szabadedzést megnyerve hangolt a sprintfutamra

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This