5.8 C
Budapest
April 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bérczi istvánhalálkoronavírusMAGYARORSZÁGSporttornatv-torna

Meghalt Bérczi István tornász, a tévétorna legendás arca

75 éves korában meghalt Bérczi István, olimpiai résztvevő, magyar bajnok tornász, akit évekig láthattunk a tévétornában is.

Bérczi István 1945. június 1-jén született, tornászként magyar bajnoki címeket is szerzett kedvenc szerén, lólengésben.

Éremesélyesként utazhatott volna 1968-ban a mexikói olimpiára, de súlyos karsérülés miatt itthon maradt. Az 1971-es Európa-bajnokságon negyedik lett, majd az 1972-es müncheni játékokon tagja volt a nyolcadik helyezett magyar csapatnak.

Visszavonulva közlekedési mérnökként helyezkedett el, ám kapott egy váratlan felkérést:

„A magyar televízió illetékesei vetették fel a tévétorna gondolatát, a szövetség javaslatára én, és a szintén tornász Müller Katalin kerültünk minden este öt percre a képernyőre. Mi ketten állítottuk össze a programot. A közismert mozgáscsoportokat variáltuk úgy, hogy lehetőleg bárki követhesse. Felvételről ment az adás, az esti mese és a híradó között, azért is látták sokan” – nyilatkozta 2008-ban a Heves megyei Hírlapnak.

Később a sportág nemzetközi pontozóbírójaként sok olimpiára eljutott.

„Az első olimpiám 1988-ban, Szöulban volt, technikai asszisztensként kezdtem, amit akkor vezettek be, mint szisztémát, ez ma már nincs, de elég sokáig volt. A legizgalmasabb pillanatok természetesen mindig azok voltak, amikor a magyarokért kellett szorítani a döntőben. Borkai Zsolt Szöulban lett olimpiai bajnok, és éppen lólengésre voltam beosztva, a fináléban is ott lehettem, ott nem kellett semlegesnek lenni, bíráskodhattam, technikai asszisztensi feladatot láttam el. Aztán Sydney-ben jött Csollány Szilveszter gyűrűn, ott már sajnos nem bíráskodhattam a döntőben. Majd Londonban, Berki Krisztián győzelménél talajon voltam D1-es bíró, szerencsére, amikor a fináléban volt, akkor én már túl voltam a talajon, és végigdrukkoltam, izgultam a gyakorlatát” – nyilatkozta 2016-os pontozói visszavonulását követően a szövetség honlapjának.

Az Nso.hu információja szerint a halálát a koronavírus okozta.

The post Meghalt Bérczi István tornász, a tévétorna legendás arca first appeared on 24.hu.

Related posts

Korlátozásokkal ösztönzik az oltásra az amerikai szövetségi alkalmazottakat

MOCOHU

A skizofrénia lett a koronavírus miatti halálozás második legfontosabb rizikófaktora

MOCOHU

Frontális karambol történt az Ultrabalatonon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This