18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
andrew greenez pörögítéletlegfelsőbb bíróságMAGYARORSZÁGnyereményonline kaszinóSzórakozás

Óriásit nyert online, de évekig nem kapta meg – a Legfelsőbb Bíróságig vitte az ügyet

Az 54 éves Andrew Green 2018 elején hatalmasat kaszált a Frankie Dettori’s Magic Seven online blackjack-asztalainál a telefonját nyomkodva. A játékot üzemeltető Betfred nevű fogadási cég akkor gratulált az angol férfi nyereményéhez, de öt nappal később közölték, hogy egy szoftverhiba miatt nem hajlandóak fizetni. A háromgyerekes, egyedülálló apa nem hagyta annyiban, hogy visszatartották az 1,7 millió font – azaz több, mint 700 millió forint – értékű jackpotot.

Perre vitte az ügyet – egészen a legfelsőbb bíróságig jutott, ahol neki adtak igazat, és ítéletben kötelezték a Betfredet a nyeremény és némi késedelmi kamat – összesen 2 millió font (830 millió forint) – kifizetésére – írja a Daily Mail. A döntést az online szerencsejátékban utazó cég elfogadta, de a lap megkeresésére nem árulták el, mikor szándékoznak fizetni.

Dominic Lipinski / PA Images via Getty Images

A Washingborough-ban, Lincolnshire megyében élő férfi állítása szerint a nyereményt látta a felhasználói fiókjában (amikor később játszott, az értéke is tovább nőtt), de materializálni vagy a bankszámlájára átutalni nem tudta. Az ügy kirobbanása után 2018-ban – ekkor egyébként már négy szívrohamon és tizenegy szívműtéten volt túl addigi életében – azt mesélte, hogy amikor öt napig milliomosnak hitte magát, akkor előre ivott a medve bőrére, és rengeteg pénzt elköltött ünneplésre. Ezért még az egészségén túl a pénzügyei is megsínylették a hatalmas nyereményt.

Az ítélet kihirdetése után a bíróság épülete előtt azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy nagyon örül a hihetetlen sikernek, ami nagyon nagy megkönnyebbülés számára.

A mai győzelem nem csak nekem győzelem, hanem mindenkinek

– jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy reményei szerint a története segít más hozzá hasonló cipőben járó embereknek is nyerni. Hozzátette, hogy gyakran kívánta azt az elmúlt években, bárcsak sose nyert volna, mert a nyeremény elmaradása és a tárgyalások nagyon megviselték az egészségét. Természetesen végül azzal zárta nyilatkozatát, hogy végre itt az ideje az ünneplésnek.

Még 2020 októberében kérvényezték Green ügyvédei egy meghallgatáson az eljárás megszüntetését, mert a Betfred jogászainak védekezését hibásnak találták. A bíróság – pontosabban a szervezet első női tagja Justice Foster bírónő – Greenéknek adott igazat, pedig a Betfred képviselői rendes tárgyalást szerettek volna.

A problémás védekezés az oldal felhasználási feltételein alapult, de a bírónő szerint egy olyan részre hivatkoztak, amit nehezen lehetne Green ügyére vonatkoztatni. Andrew Green egyébként nem lehetett egyedül azzal, hogy a hatalmas online nyereményét nem akarták rendesen kifizetni, a Daily Mail szerint az ilyen ügyekkel foglalkozó hivatal 7800 esetet regisztrált 2017-ben.

The post Óriásit nyert online, de évekig nem kapta meg – a Legfelsőbb Bíróságig vitte az ügyet first appeared on 24.hu.

Related posts

Trélerrel tüntettek el kocsikat a tétényi tolvajok

MO.CO.HU

Egyre többen koronavírusosak a magyar kosarasoknál

MO.CO.HU

Belga ügyészség: az ereszcsatornán keresztül, vérző kézzel menekült Szájer, akinél drogot találtak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This