18.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGszabad-díjtasz

Ismét Magyarország legszabadabb embereit keresi a TASZ

2021-ben is Magyarország legszabadabb embereit keresi a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – közölte a civil szervezet. Mint írták, idén ismét SZABAD-díjjal jutalmazzák azokat, akik példamutató tettekkel álltak ki azért, hogy mindannyian egy szabadabb és egyenlőbb országban élhessünk. Honlapjukon bárki jelölheti a díjra azokat, akik a hétköznapokban a változásért dolgoznak.

„Az elmúlt tizenkét hónap megviselt mindannyiunkat, kimerültek a tartalékaink. Ilyenkor különösen nehéz egymásra figyelni, pedig a 2020-as rendkívüli évben is rengetegen dolgoztak azért, hogy szabadabb és igazságosabb hely legyen Magyarország. Az ő történeteiket keressük most, hogy erőt meríthessünk belőlük. Reméljük, hogy a példát mutató emberek ünneplése egy kis reményt hoz ezekben a nehéz hetekben – mondta Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója.

A SZABAD-díjat a TASZ 2019-ben hívta életre, hogy elismerjék mindazokat, akik a hétköznapokban nincsenek reflektorfényben, de mindennapi teendőik mellett közös ügyeinkért, mások életének jobbá tételéért munkálkodnak.

2020-ban a járvány miatt online megtartott díjátadón a szakmai zsűri díját Orosz Bernadett kapta, aki az őt ért brutális bántalmazás után a nyilvánosság elé állt és a sorstársaiért is szót emelt.

A közönségdíjat Gulyás Márton és a Partizán csapata kapta, akik a funkcióját vesztett közmédia feladatát látják el kimagasló minőségű műsoraikkal – a közönségük támogatásából, a semmiből felépítve.

A BOOKr Kids különdíját pedig Kovácsné dr. Nagy Emese kapta, a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója, aki egy olyan integrációs programot gondoz, melyben a hátrányos helyzetű gyerekek eredményesen tanulnak együtt jobb sorsú társaikkal.

The post Ismét Magyarország legszabadabb embereit keresi a TASZ first appeared on 24.hu.

Related posts

Kemény üzenetet küldtek Oroszországnak a nyugati gazdasági nagyhatalmak

MO.CO.HU

Egyre hízik Orbán Viktor választási puttonya

MO.CO.HU

Öt nyomós ok, ami miatt évente vizsgáltatom a prosztatámat

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This