13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csevegőinternetközösségi médiaMAGYARORSZÁGmark zuckerbergsignalTechzuckerberg

Zuckerberg egy olyan titkosított csevegőt használt, ami nem a Facebooké

Április 4-én számoltunk be arról, hogy 533 millió Facebook-használó személyes adatai érhetők el szabadon az interneten. Azonban nem csak a földi halandóké: még Mark Zuckerberg adatai is illetéktelenek kezébe kerültek, beleértve a lakhelyét, születési és házassági adatait, Facebook-azonosítóját és telefonszámát.

Dave Walker biztonsági szakértő azt is kiderítette a telefonszám alapján, hogy a Facebook-alapító felhasználója a Signal nevű titkosított csevegőnek. Mint twitteres bejegyzésében írja: Zuckerberg láthatóan vigyáz a saját magánszférájára egy olyan végponttól végpontig terjedő titkosítást használó csevegő használatával, aminek nem a Facebook a tulajdonosa.

Persze elképzelhető lenne, hogy csak a konkurencia felmérésére használta az appot, de a jelek szerint nem erről van szó. Zuckerberg fiókja április ötödikéig volt aktív a Signalon, ami minden bizonnyal nem véletlen annak tudatában, hogy a Facebook adatokat érintő szivárgás április negyedikén került nyilvánosság elé. Walker vizsgálatai szerint Zuckerberg a Telegramon viszont nincs fenn. A Facebook külföldi tech portálok megkeresésére közölte, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban nincs mit megosztania – írja az Android Authority.

A Signal nem tétlenkedett a hírek hallattán, szintén a Twitteren tett közzé egy csípős bejegyzést, arra utalva, hogy mivel közeleg a WhatsApp nagy port kavaró, módosított felhasználási feltételeinek életbelépése, Mark mutatja a példát, mit kell tenni.

Ez azzal áll összefüggésben, hogy rengetegen ugrottak rá az adatvédelemre fókuszáló, fejlett titkosítást használó csevegő alkalmazásokra, miután a WhatsApp bejelentette, hogy a felhasználóknak a jövőben bele kell egyezniük abba, hogy a WhatsApp az általa kezelt felhasználói adatokat az anyacég Facebooknak is átadhatja. Utána látványosan nagyot nőttek főleg a Signal és a Telegram alkalmazások letöltési számai:

Kapcsolódó
Rengetegen ugrottak rá ezekre a titkosított üzenetküldőkre

A WhatsApp megosztó bejelentése után sokan rögtön azonnal letöltötték a Signalt, vagy a Telegramot.
Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Szigorúbban őrzi a Google a mobilunkra telepített appok listáját
  • Az orosz médiahatóság úgy döntött, nem blokkolja a Twittert
  • Nagyon bizarr jelenetet szúrtak ki a Google Térképen

The post Zuckerberg egy olyan titkosított csevegőt használt, ami nem a Facebooké first appeared on 24.hu.

Related posts

Látványos közterületi kampányba kezdenek Karácsonyék

MO.CO.HU

Nem keresték, bocsánatot sem kértek az osztálytársak az öngyilkosságot elkövető fiú édesanyjától

MO.CO.HU

Meggondolta magát a kuncsaft, ezért a szexmunkás ellopta a BMW-jét

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This